“Zombigyilkos” szuper drónok

A 'Zombigyilkos'– Az új drónok; régi vadászbombázókból készülnek –

Az Egyesült Államok légierejének “új” szuper drónjai, a “Zombigyilkosok”, – a hadrendből már kivont; F-16-os Falcon és QF-4-es Phantom tipusú vadászbombázó gépekből készülhetnek.

A Boeing amerikai repülőgépgyártó konszern képviselői közzé tették a légierő hadrendjéből kivont F-16-os vadászbombázó gépek újrahasznosításának tervét. Eszerint; a gépeket pilóta nélküli harci gépekké, drónokká alakítják át.

A drónná lett “Sólyom – Falcon” új, nagyobb szárnyakat is kap, (felső kép), – melyekben lényegesen több üzemanyagot tárolhat majd. Így a gép akár 8 órát is a levegőben maradhat, s a légi-járőrözés feladatait hatékonyan végezheti el.

A nagyobb szárnyak, ugyanakkor sokkal több fegyverzet hordozására is alkalmasak lesznek. A minimum 6 vagy, akár több, – szárnyra függesztett sínről indítható; a12, vagy 16-20 levegő föld rakéta, – jelentősen megnöveli az “szuperdrón” tűzerejét.

Az F-16 Falcon még az eredeti formájában pilótával

Az F-16 Falcon még, az eredeti formájában pilótával

Az első átalakított F-16-ost, a floridai Tyndall bázison tesztelték. A gép földi irányítással tett meg bizonyos távolságot a Mexikói-öböl fölött. Arról nincs információnk hogy ezek az átalakítások megfeleltek-e, a fentebb leírt, – eredeti terveknek.

A konstruktőrök bár nem mondják ki, de tisztában vannak az “új” drón gyengéjével is, – mely nem más, mint maga a léte, – vagyis a pilóta nélküli üzemmód. Éppen ezért; az átalakított F-16-os fel van szerelve önmegsemmisítő rendszerrel is, amely szükség esetén (csak nem akkor, mikor esetleg irányíthatatlanná válik? – a szerk), – felrobbantja, s apró darabokra szaggatja a gépet.

***

QF-4-drone Fotó strategypage_com

A drónná átépített Phantom – QF-4-drone Fotó strategypage.com

Sidewinder találat szétviszi a  drón légi célt

Sidewinder találat szétviszi a drón légi célt

Ugyanakkor a hadrendből már kivont, s elavult; “QF-4 Phantom” támadó drónná való átalakításával is kísérleteznek az arizonai Davis-Monthan légibázison. – Eddig ezeket a Phantomokból átalakított pilóta nélküli drónokat, – csupán légi céloknak használták, a rakéta éleslövészetek alkalmával. A Sidewinder és a Patriots rakétákat tesztelték rajtuk. (Bár sok rakétatüzér szinte sajnálta lelőni ezeket, a részükről csodálatosnak tartott veterán gépeket).

Ám most kifejlesztették a Phantomból az új drónt, mely vissza is tud lőni már. (Lásd lenti kép!) A tervek szerint egy-egy támadó légikötelék legveszélyesebb feladatát látja majd el az új pilóta nélküli drón; miszerint az ellenséges légvédelem megsemmisítése lesz a feladata.

Amikor a drone visszalő Drone-QF-4

Amikor a drón visszalő. – Drone-QF-4

***

Az alábbi fotókon pedig, a két géptípus a “normál” használatuk közben, még pilótákkal. – Nagyméretű, részletes képek:

F-16_Fighting_Falcon Fotó Good_wallpapers_com

F-16 Fighting Falcon. – Fotó: Good-wallpapers.com.

F_16_Falcon_Még az eredeti formájában_ normál használata közben pilótákkal

F-16 Falcon. Még az eredeti formájában, normál használata közben, pilótákkal.

Qf4From11oClock

A veterán Phantom még újkorában, jóval az átépítése előtt. – Qf4From11oClock

F_4 Phantom Fotó bestfon_info

A Phantom a hetvenes években, fénykorában. – F-4. – Fotó: bestfon.info

Megjegyzés: Ki tudja, hogyan válnak be, támadó “szuper drónokként”, – a lényegében öreg, átépített gépek. – Egy azonban biztos: Az Egyesült Államok haderejének, a teljesen új fegyverzetek kifejlesztésére úgy néz ki egyre kevesebb pénze jut, – s már minden régi technikát fölhasználnak a harcképességük fenntartásához. Mellyel megpróbálnak versenyben maradni az orosz, és a kínai haderővel.

Ricardo – Szabad Riport Tudósító Iroda

(Források: Diy Drones/Outh on the Porch/ruvr.ru)

Kategória: Ricardo deep Force, SZERZŐK, TUD-TECH | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) “Zombigyilkos” szuper drónok bejegyzéshez

  1. Attila Papp szerint:

    Ez teljesen logikus . A predator és az MQ9 es roszabull repülnek mint az f16 és ugyna ugy észlelhetők a radaron. HA egy F16 boll kiszerelik a Légzőrendszert katapult üllést kijelzőket akor pár mázsa hej máris van az irányitó számitógépnek. Egy uj repülő meg épitése és kifejlesztése sokkal kőltségessebb. . Ha mégse vállik be és lelővik őket az első bevétesen akor se jelent sokkal nagyob veszteségel mintha a sivatag kőzepén rohadna ell.

Hozzászólás