A hatalomátvétel és a drónok

Ma már sajnos nem szorul különösebb magyarázatra a pénzoligarchia, más néven a háttérhatalom számos manipulációja, aknamunkája, mely az Új Világrend létrehozását célozza. Ami azt illeti, a totális megvalósulás sincs messze.
Az ide vezető út legtöbb mozaik darabját nagyon sokan ismerjük, az ok-okozati összefüggések is szépen kirajzolódnak, ahogy a puzzle darabkák a helyükre kerülnek.

Mivel sokféle az alkalmazott módszer, ezért egyszerre nem is dolgozható fel mindegyik. Így aztán, mi is mindig csak egy-egy szeletét vesszük górcső alá, noha tudjuk, a „minden mindennel összefügg” elve alapján az egyes módszerek között szoros az összefüggés, a céljuk pedig ugyanaz.
Következő írásunk a drónokkal foglalkozik.

A drón
dron_szunyogMa egyre többet foglalkozik a kérdéssel a világsajtó, más-más aspektusból említve a témát. A katonai felhasználása egyértelmű, s ma minden, magára valamit is adó ország rendelkezik is ilyennel.
Mi azonban úgy gondoljuk, hogy a drónok katonai alkalmazása csak egy, bár fontos mellékszál, egy többes haszonnal járó elterelő művelet, alkalom a kipróbálásra, és fejlesztésre tömeg-felháborodás elkerülésével. A háború sok mindenre szolgáltat ürügyet. A bankárkaszt világuralmi törekvéseinek szempontjából a drónok felhasználásának valódi célpontja, maga a civil lakosság. Hihetetlenül hangzik? Igen. Ám mégis van rá logikus magyarázat.

Lássuk mi is ez az eszköz. Valójában egy speciális robot szerkezetről beszélünk, mely akár közvetlen személyzeti irányítás és felügyelet nélkül is elláthatja feladatát, mivel távirányítással, programozással egyaránt működtethető. Mérete változó, az egészen pici, szúnyog nagyságútól, a hatalmas, akár repülőgép méretűig. Képessége feladatfüggő, bármilyen feladat végrehajtására képessé tehető, csupán technológia és pénz kérdése. Legyen az passzív, vagy aktív beavatkozás. Megjelenése és helyzetváltoztatási képessége is ennek van alárendelve, történhet földön, vízen levegőben.
Eleinte leginkább megfigyelési, adatgyűjtési munkára használták, mára egyre gyakoribb az aktív, beavatkozást igénylő feladatra szánt drón. Képes fegyverként működni, bénító, vagy fájdalom keltőimpulzusokat is kiadni, vegyi anyagokat kiszórni, akár különböző jeleket kibocsájtani.

Értékteremtő munkára alkalmas drónról még nem hallottunk. Ezért nyugodtan állíthatjuk a drónok zömében kifejezetten negatív hatású és kártékony célra használt szerkezetek.

A lehallgatásra, vizuális megfigyelésre felkészített példányok kapcsán eszünkbe juthat Rejtő Jenő egyik megállapítása a hallgatózásról. Azt írja (lényegét tekintve), hogy a hallgatózó ember olyan, mint egy orvgyilkos, aki a hallószervével döfi hátba gyanútlan áldozatát.

A célpontok
A katonák, és más hasonló hivatalos, szervezett fegyveres testületek alkalmazottai igen egyszerűen irányíthatóak, csak ki kell adni számukra a parancsot. Ha a hatalom jól kondicionálta őket, akkor lelkifurdalás nélkül bármit végre is hajtanak – mint a bio-robotok.
A civilekkel azonban egészen másként áll a helyzet, a civil önfejű, saját akarata szerint cselekszik. Ha azonban összeverődik a „nyáj” akkor már a tömegpszichózis hat rá, irányíthatósága megnő, leginkább hangulati és nem észérvek befolyásolják.
Csakhogy nem egyszerű dolog ám mindig összeterelve tartani az embereket. A túl sok személy egyéni megfigyelése, nem csak költséges és idő igényes, hanem ráadásul elég nehezen is megoldható. Mindenkit egyszerre úgy megfigyelni, hogy az még értékelhető adatokat is adjon folyamatosan, szinte kivitelezhetetlen. Ezért szelektálni kell a fránya civilek között is. Tehát a hatalom tudni akarja, hogy mely személyekre érdemes, vagy kell megkülönböztetett figyelmet fordítania.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a megfigyelendő személyek megítélése nagyon is nézőpont függő. A társadalom azt szeretné, ha bűnöző elemeket tartanák szoros megfigyelés alatt, a közösség érdeke ezt is diktálja. (Mi, ide sorolandónak tartjuk mindazokat is, akik a lakosság egészére nézve képesek hatalmas károkat okozni, tehát nem csak a köznapi bűnözőket.)
Ezzel szemben a hatalom képviselői azokat pécézték ki maguknak, akik az egyeduralmuk, önös érdekeik megakadályozását tűzték ki célul. Őket nevezik előszeretettel felforgatóknak, a társadalmi rend ellenségeinek. Különösen, ha az rend voltaképpen egy olyan káosz, melyben nyugodtan űzhetik a az állampolgárok kifosztását, ellehetetlenítését.

Az ellenőrzés alatt tartás technikái
Nos, miután megvannak a vélt, vagy valós célpontok, és mindenki, akik velük valamilyen kapcsolatot tart fenn, már „csak” megfigyelés alá kell vonni őket. Mivel ez is rengeteg egyént jelent, s mindenki mellé nem állíthatnak megfigyelőt, máris belátható a drónok szerepe. A legálisan, vagy épp illegálisan telepített kamerák és poloskák ezrei persze elvégzik az elsődleges munkát, azonban a kiszemelt áldozat követésére már nem alkalmasak, hacsak nem oldható meg nyomkövetővel, jeladóval. Azt viszont meg kell mondanunk, hogy a befolyásolásra viszont, egyre gyakrabban alkalmasak ezek a telepített eszközök. A hatalomnak persze nem tétlenkedett, – a multik nagy örömére-, hiszen nincs szüksége arra, hogy minden megfigyelendő személyt folyamatosan jeladóval, drónnal kövessen. Megteszik ezt a szívességet, az önkéntesen magunkkal hordott, és minden fontos adatot is rögzíteni képes okos telefonok, (melynek árát ráadásuk maga a delikvens fizeti meg), továbbá az utakon, köztereken rendszeresített kamerák is. S ez már csak azért hasznos nekik, mert a drónok ára nem csekély.

A mondás úgy tartja, ha lőnek rád, akkor valamit biztosan jól csinálsz. Ez igaz a célpontokra is. Ha nem tudnánk, hogy Amerikában óriási a baj, és hogy az egész rendszer recseg-ropog a mohó pénzoligarchia rombolása nyomán, akkor abból egészen biztosan következtethetünk erre, hogy az USA az első – de nem az utolsó –, ahol a drónok bevetését már meg is kezdték a civil lakosság ellen. (Igaz, az előkésztett koncentrációs táborokkal sincs ez másként.) Hivatalosan persze csupán a bűnözőket, a drog- és fegyverkereskedőket figyelik meg, és teszik ártalmatlanná szükség esetén. Azonban ma már az sem titok, hogy bizony tüntetések, nagyobb össznépi tiltakozások esetén is bevetik zokszó nélkül. S azt is tudjuk, hogy ha nem csupán kamerával, vagy egy kis elektromos kütyüvel vannak felszerelve, akkor szó szerint borsot vagy paprikát is törhetnek a nem kívánatos viselkedést tanúsítók orra alá. Azonban itt ne álljunk meg, mert a sci-fi írok ötletei mind megvalósultak már, és bizony, ha szükséges megfelelő impulzusok kibocsájtásával, vegyianyagok kiszórásával ezek a tömegek nemcsak könnyező, hanem békés letargikus birkává alakíthatók át egy szempillantás alatt.

Magától értetődő, hogy az óvatosság azt kívánja, hogy egyfelől leplezetten, másfelől pedig lassú fokozatossággal fogadtassák el az emberekkel jogaik sárba tiprását. Ha nem így tennének az ugye beláthatatlan következményekkel is járhatna akár. Ezért folyik minden a legnagyobb titokban, és megtévesztéssel. Tetejében pedig az USA lakossága igen jól fel is van fegyverezve, (még!) mint erről korábban is írtunk.
Természetesen nem csak drónokat, hanem páncélozott harci járműveket is, felhasználnak a civil lakosság „érdekében” – a tüntetők örömére. Bár ez most nem témánk, de azért leközlünk a tampai rendőrség páncélozott szállító járművéről is egy képet a hozzá fűzött magyarázattal.tampa-tank

„Amit a képen látunk, az valójában nem „tank”, csak tanknak látszik. Ez egy „12 tonnás páncélozott szállító harci jármű.” Ez állítólag a „mentési” műveletekhez kell, de miért kell, hogy páncélozott, is legyen, az nem egyértelmű” – írja a kommentár. (Szerintünk a fontos emberek mentésére használhatják.)

Nos, senkit se tévesszen meg az, hogy eme írásunk elsősorban az amerikaiakra volt kihegyezve, azért kis hazánkban sem folynak másként a dolgok. Az ilyen célt szolgáló technikai eszközökre mindig bőven szereznek pénzt a háttérhatalom képviselői. (Például, csak az új közúti trafipax kamerákra idén 12 milliárd Ft-ot terveztek) Itthon. kizárólag a lakosságot igyekeznek a legmélyebb anyagi és technikai színvonalra szorítani, – több-kevesebb sikerrel. (hála a magyar találékonyságnak). Ez a megszorítás a fenti technikákra nem vonatkozik.(Meg még sok másra sem!)

2008-ban, 5 éve, már bizonyosan fejlesztés alatt voltak az ilyen kis megfigyelő drónok – sőt valószínűleg korábban is. Azóta ezek is komoly technikai fejlődésen mentek át. Nekünk is volt szerencsénk 2008-ban egy ilyet megfigyelni, mikor az ablakon kinézve hirtelen szembe találtuk vele magunkat.
Utolsó videónk ezt mutatja meg.

Audie – Szabad Riport Tudósító Iroda
(forrás: Alex Jones’s)

Kategória: Audie, KÉK, SZERZŐK, TERRORIZMUS
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás