Frissítve! Az égethető víz – tény és cáfolat

Az alábbi összeállítást kiegészítenénk azzal, hogy Egely György, egy kérdésre válaszolva, szélhámosnak nevezte gróf Spanyolt.

Már létezik a videóban bemutatott eszközhöz igen hasonló kivitelezésű készülék, mely USA-ban jó ideje kapható is.

Íme, egy energiatakarékos, multifunkciós gép a Multiplaz 3500, mely hegeszt, vág, forraszt, fémeket “borotvál”. Ez a fejlett hordozható készülék elnyerte a “Grand Prix Award” díjat (Az Új szuper technológiák nagydíját) Genfben, a világ találmányainak bemutatóján.

A készülék működtetéséhez elektromos áram, valamint víz, vagy alkohol-víz keveréke szükséges. Azt olvashatjuk erről a készülékről többek között, hogy a Multiplaz az első  cég a világon, mely közönséges csapvizet használ fűtőanyagként, (mely 14.400 ° F, 8000 ° C-on működik), valamint az egyetlen cég, mely szabadalommal rendelkezik eme különleges hegesztési technológia alkalmazására, (víz, illetve víz-alkohol keverék).

Néhány típusú hegesztéshez és vágáshoz vizet használ, másfajta hegesztéshez és forrasztáshoz pedig víz-alkohol keveréket. Ez utóbbiról azt írják, hogy a metil-hidrát tűzveszélyes tulajdonságai, valamint a mérgező füst létrejötte miatt a gyártó és a forgalmazó nem vállal felelősséget a keletkező hatásokért, ha felhasználók a metil-hidrátot használnak üzemanyagforrásként a Multiplaz 3500 esetén.
Azért ez sem tökéletes.

Amúgy a készüléket bármilyen fém, beleértve az erősen ötvözött és rozsdamentes acélt is, kerámia, kvarc üveg, tégla, beton és egyéb éghető anyagok esetében is lehet használni. Multiplaz 3500 helyettesítheti a különféle eszközök: hegesztőgép, gázégő, plazmavágó, nibble olló és olló, ipari szárító ventilátor, elektromos szúrófűrész, inverter hegesztő stb. készülékeket is.

Nem tudjuk ellenőrizni, hogy a gróf Spanyol által bemutatott készülék a saját találmánya-e – többek feltételezése szerint a spanyolviasz felfedezéséről van szó.
Minden esetre az a tény igazolható, hogy van olyan olcsó, kisméretű és környezetkímélő hidegfúziós technika, mellyel a víz elégethető.

Jelentős eredmény, hogy a betáplált energiánál nagyobb a kinyert energia. Már pedig ezt nem csak e készülék, de számos más, működő készülék esetében is tapasztalhattuk már. S nem csak a hazai, de a külföldi kutatások esetében is.

Vagyis a lényeg nem csak a víz elégethetőségének tényében rejlik, hanem az energia-megmaradás törvényének arcul csapásában. S mint tudjuk a tudomány csalhatatlan, ám a tudós társadalom nem az.
Ezért ragaszkodni, az emberek által lefektetett és az amúgy szintén az emberek által megdöntött tudományos tételekhez nem csak botorság, de még káros is, különösen, ha ezen törvényekre hivatkozva gátolják a kutatásokat, fejlesztéseket.
Noha, lehet kifizetődő a gátat állítóknak.


A videót “SuperDsasa” töltötte fel még  2011.04.19.-én az alábbi megjegyzéssel:

(Kíváncsi leszek, mikor tűnik el ez az ember. Nem Ő lenne az első…)
Magyarország a világ leggazdagabb országa lehetne ezzel a találmánnyal… Sajnos nagy a valószínűsége, hogy mint minden magyar találmány, ez is külföldön fog landolni!!!
Hát most az egyszer ez maradjon itthon és éljünk mi úgy mint az Emirátusokban!!! Az algyői olajat már kiárulták. Azzal a kinccsel sem tudunk mit kezdeni, amink van. Fogjunk össze! Hátha lesz valaki, akinek nem csak a saját zsebe a fontos, hanem szerencsétlen kis országunk sorsa is érdekli.
Terjesszük, mert az információ hatalom, ha mindenki tudja, már közügy! Legalább ennyit tudunk segíteni.”

Kétféle nézőpontú megjegyzést idézünk a hozzászólásokból:

1.
“a víz bontásához, hogy hidrogént nyerjünk, pontosan ugyanannyi energiára van szükség, mint amit akkor nyerünk, ha elégetjük a keletkezett hidrogént. mivel a rendszernek van saját vesztesége, így teljesen mindegy, milyen módszerrel bontja a vizet, nem tud annyi energiát előállítani, hogy a hidrogént magának állítsa elő, nemhogy közben egy autót meghajtson. mint korábbi hozzászólásban már láttam, ez ellentmond a termodinamika főtételeinek.
5. éves vegyészmérnök hallgató voltam a BMEről, köszöntem”

2.
“…Még csak annyit van már vízzel müködő telefon “Samsung Water-Powered”,óra”Bedol Water-Powered Clock, vizzel müködő okosrobot “TubeBot” tehát nem most találták fel hogy a vizet nem csak ivásra és fürdésre lehet használni.”
“Persze, van vízzel működő autó, mozdony, hajó. Lokomobilnak, gőzmozdonynak, ill. gőzhajónak hívják őket. Persze az elsődleges energiaforrásuk ezeknek se a víz, mint ahogy a Samsung vizes elemének se, hanem az a (termodinamikailag) irreverzibilis folyamat, amelyben egy fémötvözettel lép reakcióba a víz, ami azt hidrogénre és oxigénre bontja. Az ég szerelmére, higgyétek már el, hogy a termodinamika fő tételei az egész világegyetemre érvényesek!”

Saját megjegyzésünk csak ennyi: A fizika törvényei alapján a számításokkal bizonyították, hogy a cserebogár “röpképtelen”, csakhogy a cserebogár erről nem tud, így hát repül.

Fehér Farkas

Kategória: Fehér Farkas, SZERZŐK, TUD-TECH
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.