Vascsővel bántalmazták az idős nőt

Nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, egy fiatalkorú abonyi férfi és társa, Zs. Károly 34 éves abonyi lakos ellen.

Az abonyi rendőrök telefonjára érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy Abony egyik családi házában 2013. február 08.-án 15 óra és február 09.-én 15 óra közötti időben egy 80 éves idős nőt ismeretlen tettesek bántalmaztak.

A kiérkező rendőrök a sértettet súlyos állapotban találták, fején láthatóan több, ütésből származó sérülés volt, érdemben kommunikálni már nem tudtak vele. A járőrök azonnal értesítették a mentőket, akik a sérült nőt kórházba szállították. A kórházban életmentő műtétet hajtottak végre, így sikerült megmenteni az életét.

A helyszínen és annak környékén megkezdett adatgyűjtés és tanúkihallgatások alapján jutottak el a Pest megyei rendőrök fk. H. K. 15 éves abonyi lakoshoz, akit 2013. március 05.-én gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, részletes beismerő vallomást tett. Ekkor elmondta, hogy barátnője édesapjával, Zs. Károly 34 éves abonyi lakossal 2013. február 09-én hajnalban jelentek meg a sértett lakásánál.

Zs. Károly a kapun becsengetett, majd rögtön be is ugrott a kerítésen, ő pedig az utcán maradt és ott figyelt. Mikor a sértett a házból kiment az udvarra, akkor Zs. Károly a helyszínen talált vascsővel, több alkalommal fejbe ütötte, amitől az idős nő megszédült és elesett.

A gyanúsított a sértett ruháját átkutatta és a belső zsebéből elvett egy borítékot, amiben közel 800.000.- Ft készpénz volt. A fiatalember előzetes letartóztatását az illetékes bíróság 2013. március 8-án elrendelte.

Zs. Károlyt a nyomozók 2013. március 12.-én lakásán elfogták és előállították, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrség előterjesztést tett az előzetes letartóztatásának indítványozására.

A két gyanúsított ellen a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja.

police.hu

Szabad Riport megjegyzés:

Két fiatal férfi kirabol egy idős nénit, s hajszál híján megöli. Micsoda férgek! A legszigorúbb büntetést érdemelnék, ha lenne igazságszolgáltatás. – A rendszerváltás után nem ússzák meg a súlyos büntetést, annyi bizonyos.

SzRTI

Kategória: BŰNÜGYEK, KÉK, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás