Földönkívüliek támadása – Avagy a modern aszimetrikus háború elmélete

– Modellezett történések alapján. –

Ez nem scifi film, hanem a lehetséges események forgatókönyve. –

…”Miután az idegenek elfoglalták földünket és törvényen kívüliek kis csoportjaivá alacsonyították népünket, – akkor kezdődik az igazi harc. – Ebben az ellentámadás a legfontosabb. A történelem bizonyítja, hogy az ellentámadás a döntő. Nem az a lényeg, hogy győzzünk, hanem az, hogy ne veszítsünk!…”

***

Az idegenek célja; hogy kiirtsanak minket. Ami félig meddig sikerül is.

De még mindig marad 2 milliárd ember. Hogyan harcolnak ők a túlélésért, a nyomasztó túlerő ellen?

A feltöltő ezt írja a filmről:

A “Földönkívüliek támadása” azt a vezető kutatók, tudósok és kormányzati szakemberek által felvetett kérdést vizsgálja meg, mi történne, ha földönkívüliek támadnák meg a Földet. Hogyan jutnak el ide? Milyenek lehetnek? Milyen fegyverekkel rendelkezhetnek? Hogyan alakulna egy ilyen háború? Az izgalmas kétrészes filminterjúk és a legújabb számítógépes képalkotás eszközeivel részletezi, hogyan támadnák meg a Földet a földönkívüliek, és mi hogyan reagálnánk rá.

Idézetek a filmből:

…”Miután az idegenek elfoglalták földünket és törvényen kívüliek kis csoportjaivá alacsonyították népünket, – akkor kezdődik az igazi harc. – Ebben az ellentámadás a legfontosabb. A történelem bizonyítja, hogy az ellentámadás a döntő. Nem az a lényeg, hogy győzzünk, hanem az, hogy ne veszítsünk!…

…Az aszimetrikus hadviselés lényege: Nem próbálunk győzni, de megmutatjuk nekik, hogy képesek vagyunk az ellenállásra. Ez a fontos üzenet; hogy meg tudjuk támadni őket, és nem lesz könnyű dolguk…”

Egy magyar számára, (ha tud elvonatkoztatni), rengeteg információt rejt magában ez a film. Mind a Világ eljövendő helyzetének tekintetében, mind pedig a hazánk elleni hódítás taktikájáról, mind pedig az ez ellen alkalmazható védekezés és ellentámadások módozatairól elgondolkodhatunk a filmből szerzett információk alapján.

Nos, tehát: Az idegenek célja; hogy kiirtsanak minket. Ami félig meddig sikerül is.

De még mindig marad 2 milliárd ember. Hogyan harcolnak ők a túlélésért, a nyomasztó túlerő ellen? Erről szól ez a film.

1. Az érkezés és az első támadások

2. Az ellenállás…

Ajánlja: Szabad Riport Tudósító Iroda

Kategória: TUD-TECH | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.