Magyar találmány: Szemétből házat

Egyre fontosabb szerepet kap minden olyan lehetőség, mellyel a környezetünket óvhatjuk, vagy az okozott kárt csökkenthetjük, valamint amellyel időt, pénzt tudunk megtakarítani.

Persze az emberek számára az is fontos, hogy olyan új technikákat, elfeledett vagy felújított módszereket és lehetőségeket ismerjenek meg, mellyel a saját pénztárcájukon és a saját környezetükön is előnyösen változtathatnak.
Azonban a tágabb közösséget vagy az egész országot segítő ilyen ötletek legalább ennyire fontosak. – Különösen akkor, ha ezeket az ötleteket a hazai magyar vállalkozások hasznosítják és karolják fel, a magyar állam védi, s mindennek a hasznát a magyar közösség élvezheti elsősorban.

Sajnos e kérdésben még mindig más érdekek dominálnak.
Most, egy 2012-es találmányt említünk meg meg olvasóinknak.
szemétböl_házatKommunális szemét újrahasznosítása
Újfajta eljárást dolgozott ki a kommunális hulladék hasznosítására egy magyar vállalkozás. A szemétből speciális gép és technológia alkalmazásával nagy szilárdságú építőanyagot készítenek, amelyből akár ideiglenes ház is építhető.
előállítás lényege egy olyan gép, amely magas hőmérsékleten, mechanikai eljárással minimális szemcsenagyságúra morzsolja szét a bedobott hulladékot a szemcséket drazsírozzák, és bekenik folyékony műanyaggal. A kapott anyagból egy 2,5 centiméter vastag, egy négyzetméteres lapot öntenek (ami tiszta, szagmentes, és mechanikai szilárdsága hihetetlenül jó.
teljes cikk és videó: Szenzációs magyar találmány – Szemétből építőanyag

A találmány ipari felhasználásra alkalmas.

Fehér Farkas – Szabad Riport tudósító Iroda

Kategória: Fehér Farkas, MEGOLDÁSOK, TUD-TECH, ZÖLD
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás