Hajtóvadászat!

Ismét egy erőszakos támadás karvart port. Hajtóvadászat! (Baranya MRFK) -police.hu 2013.04.05. péntek 20:59 A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság elfogatóparancsot adott ki a 23 éves Nyerges Zoltán ellen. A pécsi lakos gyanúsítható azzal, hogy 2013. április 5-én 4 óra körül Pécsett, a Kálvária úton … Az, hogy ilyen esetek naponta előfordulhatnak, teljesen természetes következménye a cigánybűnözéshez való neoliberális támogató hozzáállásnak, amely az elkövetők jogaira kínosan ügyel, ellenben az áldozatok meg “így jártak” … Miért? Mert megtehetik. Mert a gyakorlatban még mindig nem az áldozatot, hanem az elkövetőt védik. … Javasoljuk, a politikai és közéleti főfontosoknak, addig tegyenek sürgősen a bűnözés, de legfőképpen az erőszakos  cigánybűnözés ellen, amíg maguktól tehetik.

Hajtóvadászat! (Baranya MRFK) -police.hu

2013.04.05. péntek 20:59

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság elfogatóparancsot adott ki a 23 éves Nyerges Zoltán ellen. A pécsi lakos gyanúsítható azzal, hogy 2013. április 5-én 4 óra körül Pécsett, a Kálvária úton található alagútnál megtámadott és bántalmazott egy 20 éves helyi lányt.

Nyerges Zoltán haja jelenleg rövidre nyírt, tüsi.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a fényképen látható Nyerges Zoltánt felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályát a 06-72-504-400 telefonszámon, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

=============

nyergeszoltanA megtámadott nő, történetesen egy fideszes közszereplő 20 éves lánya, de az  elméletileg teljesen mellékes, hogy kinek a lányát támadták meg, hiszen nyilván nem az apja miatt érte a brutális támadás. A szerencsére sikertelen erőszak kísérletet követő bántalmazás következményeként arc- és orrcsont töréssel jelenleg is kórházban ápolják az áldozatot.

A lényeg az, hogy ilyen bűncselekmények napirenden megtörténnek, megtörténhetnek. Az ilyen típusú bűnelkövetések jellemző végrehajtói főként a cigánybűnözők közül kerülnek ki, ahogyan ez esetben is történt.
Ezért le kell végre szűrni a tanulságokat azoknak is, akik azért tűrik meg, és támogatják elhallgatásukkal – különbségtétel nélkül! – a cigánysággal együtt a cigány-bűnözőket is, mert ebből politikai és gazdasági hasznot kovácsolnak maguknak, meg persze gyávaságból, és hozzá nem értésből is.  Leginkább pedig azért, mert a saját bőrükön még nem tapasztalták meg a valós állapotokat, ami nem is érdekli őket.

Az, hogy ilyen esetek naponta előfordulhatnak, teljesen természetes következménye a cigánybűnözéshez való neoliberális támogató hozzáállásnak, amely az elkövetők jogaira kínosan ügyel, ellenben az áldozatok meg “így jártak”.
Ám a cigánybűnözés tényét, és tűrhetetlen elszaporodását ugyanakkor mélyen elhallgatják, akik illetékesként, jogvédőként tetszelegnek a liberális médiákban. Valószínűleg őket még nem érték ilyen brutális támadások.
Egy húsba vágó ügy miatt remélhetőleg esély lesz rá, hogy végre az arra hivatott politikusok talán tesznek is valamit, azért, hogy gátat szabjanak a bűnözési hullámnak.
Természetesen nem arra gondolunk, hogy ennek örve alatt a vétlen lakosságot még jobban kiszolgáltatottá tegyék, mondjuk megfigyelésükkel, személyes adataikban való turkálással, stb.
Ez nem lenne példa nélküli, gondoljunk csak az USA-ra, vagy Egyiptomra, ahol már elég csak a gyanú, vagy még az sem kell, hogy valakit akár ítélet, tárgyalás nélkül is elzárjanak, esetleg hosszú évekre. Ami ráadásul nem is megoldás arra, amire hivatkozva ezt teszik.

Azon ritka alkalmakkor, amikor valami főfontost, vagy annak családját testközelből is megérintik az ilyen bűncselekmények, mellyel a lakosság naponta szembesül, a rendőrség is összekapja magát, és nagy vehemenciával teszi a dolgát. Mint például ez esetben is.
Ezúttal a rendőrség hajtóvadászatot indított a tettes kézre kerítésére. Ismereteink szerint a rendőrök általában pontosan tisztában vannak a lekapcsolandó bűnöző elemek fellelhetőségével, kilétével is, csak épp nem olyan tettre készek, bár lehet, nem saját ötlettől vezérelve, hanem felsőbb utasításra.
Ezúttal azonban nem kell aggódni a lagymatag nyomozás miatt, mert most egy fideszes főfontos az érintett.

Persze lehet, hogy inkább továbbra is a homokba dugják a fejüket az illetékesek, a politikusok és “jogvédők”, és még jobban elszeparálódnak a társadalomtól, sőt lehet, hogy testőrökkel is védik magukat, ahelyett, hogy a jog eszközét, no meg az erre szakosodott rendőrséget illesztenék a valós helyzethez.

Egy áldozat is sok, és tűrhetetlen! Azonban tény, hogy a cigány kisebbség deviáns lumpen része túlságosan is felszaporodott. A brutális támadásaikat elnéző, hallgatólagosan tudomásul vevő politika miatt pedig teljesen felbátorodtak, és a társadalmi viselkedési normákat már régen lábbal tapossák.

Miért? Mert megtehetik. Mert a gyakorlatban még mindig nem az áldozatot, hanem az elkövetőt védik.
Nem lennénk meglepve, ha a politikusok helyett a lakosság lépne saját védelmében.
Amikor pedig eljön ez az idő, és többé már nem elbújnak, bezárkóznak, hanem minden eszközzel saját és egymás védelmére kelnek az emberek, akkor feltehetően nem várat magára sokáig, hogy az addig bűnözőket ajnározó pártos főfontosok is meglepődnek.

Javasoljuk, a politikai és közéleti főfontosoknak, addig tegyenek sürgősen a bűnözés, de legfőképpen az erőszakos  cigánybűnözés ellen, amíg maguktól tehetik.

Szabad Riport Tudósító Iroda

Kategória: BŰNÜGYEK, KÉK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás