Tikos Szovjet Háborúk – Vietnam

Az amerikai hadsereg több bombát dobott le Vietnamra, mint amennyit az egész Második Világháborúban együttvéve az összes fronton elhasznált. Hihetetlen terrorbombázásokat, végeztek. Akkor használták először a golyós bombát, aztán meg a napalmot és a foszforbombát is.

A Szovjetunió szerepe a Vietnami háborúban…

Ismeretterjesztő film. Valós történelem:

Aztán megérkezett a lángba borult Észak-Vietnam számára a segítség, – és minden megváltozott. Az amerikai pilóták nagyon meglepődtek és megijedtek, amikor az első B-52-es nehézbombázót 10 ezer méter magasságból, föld-levegő rakétával, leszedte a vietnami légelhárítás.

Az oroszok és a kínaiak, minden akkor meglévő ellentétüket figyelmen kívül hagyva, közösen segítették az Észak Vietnami Hadsereget, gépekkel, fegyverrel, hadianyaggal, és szakemberekkel, kiképzőkkel.

A vietnami katonák a testükkel védték az orosz légvédelmi tiszteket.

Vietnami veterán: “45 évig szolgáltam a hadseregben. Pontosan tudom, milyen a háború. A Szovjetuniótól jó fegyvereket, repülőket és rakétákat kaptunk. Ezért győzhettük le az amerikaiakat.”

Ho si Minh elnök már nem érhette meg a győzelmet. “Az akkori kommunista országok híres államférfiaihoz képest is egyedülálló ember volt. Tetteit pedig legfeljebb önmaga bírálta…”

Ajánlja: Szabad Riport Tudósító Iroda

Kategória: KULTÚRA, TÖRTÉNELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.