Rács mögé a bankár- és árverési maffiákkal!

Pusztán csak akarat és erkölcs kérdése az elhatározás, hogy az adóhivatal végre valami közérdekű dolgot is tegyen. … az elmúlt 5-8 évben történt összes árverés vevőit vagyonosodási vizsgálat alá kell vonnia.

Tévhit
Az a tévhit keletkezett, hogy a bank kárt szenved a hitel bedőlése esetén. Ez azonban nem így van.
2008_as_megállapodás_Veres_bankszövetség_kozottAzon túlmenően, hogy a bankok írásban is kötelezték magukat, normális jogi viszonyok között elemi érdekük is fűződne ahhoz, hogy az adóssal – fizetési problémája esetén – közösen megállapodva megoldásokat keressen arra, hogy tovább tudja fizetni a törlesztő részleteket. (Akár az átmeneti törlesztő részlet módosításával, futamidő változtatásával, könnyítéssel, stb)
Ezzel szemben az a tapasztalat, hogy bankok, sem önállóan, sem az ügyfél külön kérésére nem hajlandóak erre.
Ezek után magától értetődik a kérdés, hogy a bankok miért teszik ezt? Miért nem áll érdekükben a hitelszerződéseik megmentése? Hiszen, ha bukik az adós, akkor elméletileg ők is elbukják a követeléseiket.
A válasz egyszerű, azért, mert ez csak elméletileg van így!

A hitel rabbá teszA gyakorlatban a bankok semmiféle kockázatot nem vállalnak, és semmiféle veszteség nem is éri őket. Épp ellenkezőleg! (A hitel, a bankok trójai falova 1.-3. rész) És ezen a ponton a kell a jognak, a pénzügyi szabályozásnak beavatkoznia! (Ez is csak a politikai akaraton múlik) Annál is inkább, mert az elmúlt évek alatt a leghatalmasabb nyereség a bankok markát ütötte, amelyből viszont igen csak keveset látott viszont az ország egésze, hiszen ennek túlnyomó részét kimenekítették az országból.

Qiu prodest?
Az adós csak veszít, még akkor is, ha tudja fizetni a növekedő részleteket, tehát őt kizárhatjuk a nyerők köréből. De akkor kik az üzlet „nyertesei”?
Mivel a bank láthatóan ellenérdekelt, a hitelszerződés megtartásában, ezért meg kell vizsgálni, hogy pontosan kik is azok, akik nyernek ezen az ügyleten.

A bankok, több oldalról is bebiztosítják magukat. A magas költségek és díjak, a növelhető kamat pontosan ezt a célt szolgálják, a szerződésbe beépített etikátlan szerződési feltételek úgyszintén, (pl. egyoldalú módosítás, bíróság kizárása, önálló értékesítés, tulajdoni elsőbbség, kamatmódosítások, az adós különböző jogainak elvonása, stb)
Az engedményesek, faktoring-, és követeléskezelő cégek, akiknek a bankok minden további nélkül, az adós tudta és beleegyezése nélkül nagy haszonnal eladhatják a követelésüket. Ráadásul a jelenlegi etikátlan törvények jogszabályok, és jogszabályi kiskapuk ezen felül még azt is lehetővé teszik a vagyontárgy irreálisan alacsony áron történő elárverezését, értékesítést, sőt ezt követően sem szűnnek meg követelések. (hiszen a befolyt összeg nem fedezi a folyamatosan emelkedő követelés nagyságát)
A közjegyzők, akik óriásit kaszáltak eddig is ezeknek a szerződéseknek az ellenjegyzésével, úgy hogy közben még a törvényi előírásokkal is szembe mentek büntetlenül)
behajtókBehajtók, végrehajtók, a „verőlegények” és egyéb közreműködők szintén busásan részesülnek a koncból. Ilyen közreműködők, például a vagyonbecslők, az értékesítést lebonyolító ingatlankereskedő cégek, és hirdetők. Ezen a ponton pedig a parlamentnek rendelkeznie kell arról, hogy a végrehajtó is épp olyan, kedvezményektől mentes adóalany legyen, mint mindenki más az az országban! (Ez eddig is teljesen indokolatlan és etikátlan volt)
Végül, de nem utolsó sorban az úgynevezett vevők, akik leggyakrabban strómanok, vagyis a belső körhöz tartozó elemek.

Sokan vannak tehát, akinek az az érdeke, hogy fillérekért kerüljenek a piacra a nagy értékű vagyontárgyak, ők mind (bűn)részesei ennek az iparágnak. S mivel szinte mindig tetten érhető a közöttük lévő szoros érdekközösség és üzleti kapcsolat, ezért bátran állíthatjuk, hogy ezek bűnszövetkezetek, más szóval maffia hálózatok.
A gépjármű- és lakáshitelezésre egyaránt ráépült ilyen maffiatevékenység.

Van megoldás
A bűnrészesek felderíthetők és megfoghatók
Pusztán csak akarat és erkölcs kérdése az elhatározás, hogy az adóhivatal végre valami közérdekű dolgot is tegyen. Nem bejelentésre, nem rendőrségi, vagy ügyészi elrendelésre, hanem önként hivatalból és saját elhatározásából. Igaz, ehhez elengedhetetlen feltétel, hogy azok a NAV vezetők, akik erre jogosítvánnyal rendelkeznek, ne legyenek tagjai, vagy érdekeltjei, se lekötelezettjei ezeknek a maffiának.

csapjazasztalraA NAV-nak nem csak a felhatalmazása van meg arra, hogy bárki vagyonosodását részletesen és visszamenőleg megvizsgálja, illetve ellenőrizze, hogy egy meghatározott plafon feletti értékű vagyontárgy megvásárlása esetén rendelkezett-e a vevő a szükséges fedezettel. (Ezt jogilag is automatizmussá kell tenni!) Hanem, az ehhez szükséges apparátussal is rendelkezik.

Nem kell mást tennie, mint például az elmúlt 5-8 évben történt összes árverés vevőit vagyonosodási vizsgálat alá kell vonnia. És azokban az esetekben, ahol felmerül a gyanú arra, hogy feketepénzek felhasználása történt, illetve, ha az ügyben további érdekelt szereplők kerülnek látótérbe, ott azokra is ki kell terjeszteni a vizsgálatot, és akár bűnügyi vizsgálatot is kell kezdeményeznie. Ahol nem tudták igazolni a jövedelem forrását, ott a vagyontárgyat zárlat alá illetve állami kezelésbe kell venni. Ezt követően pedig,  amennyiben per tárgyát képezi akár az árverezési eljárás, akár maga a hitel konstrukció, ez esetben az eredeti tulajdonos rendelkezésére kell bocsájtani, mindaddig, amíg a peres ügy végleges elbírálást nyer.

A parlament pedig rendelkezik azzal a felhatalmazással a választóitól, hogy az ország érdekében, olyan törvényeket hozzon, melyekkel a gazdasági stabilitást és az etikus törvényesség érvényre juttatását segíti. Valamint, ne engedjék elavulni az ilyen típusú bűncselekményeket. Mindez csak akarat és elhatározás kérdése.

Tehát mód és eszköz van, de mi van az akarattal? A kormánynak tettekben kell megmutatnia a bátorságát, nem szavakban. A bankok csalásait pedig nem a velük való egyezkedéssel és háttéralkukkal, kell elleplezni, legalizálni, ehelyett a szigorú és visszamenőleges ellenőrzést és bírságokat kell alkalmazni.

Az önkormányzatok “deviza” hitelének esetében sem szabad az átvállalásnál megállni, hanem az állam is, mégpedig a “saját”, azaz az adó fizetői védelmében támadja meg a tisztességtelen, vagy törvénytelen pontokat tartalmazó összes önkormányzati “deviza” hitelszerződést!
Csak így lehet megmutatni, hogy nem a nyúl viszi a puskát, hogy itt senki nem partner a csalásban, hogy egy tisztességes országban tisztességes üzleti magatartással lehet csak megélniük. Ha pedig erre nem képesek, akkor le is út fel is út! Mert ki kell végre mondani, mostantól Magyarországon, nem a bank és nem a végrehajtó a király!

Audie – Szabad Riport Tudósító Iroda

Kategória: Audie, BŰNÜGYEK, KÉK, SZERZŐK
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

8 hozzászólás a(z) Rács mögé a bankár- és árverési maffiákkal! bejegyzéshez

  1. Névtelen szerint:

    Igen azt várjuk, hogy a parlament hozzon olyan döntéseket , melyek az ország kirablását megakadályozzák. A lakosság érezze, hogy a törvények megvédik őket a hiénáktól.

  2. Igen! Rács mögé a bankár és árverési maffia hálózatok vezetőivel és kiszolgálóikkal az első embertől az utolsóig! Minden árverési tevékenységet azonnal betiltanék, megtiltanék. A csaló bankok / és melyik nem az?/ csak a kihelyezett tőkét kaphatnák vissza / semmi mást / az utolsó fillérig beszámítva persze azt az összeget, amit az adós már eddig is törlesztés és egyéb címeken / kamat, konverziós díj és jutaléka, és még sok más címen stb./ készpénzben bármilyen módon befizetett. A maradék összeget kapja meg a bank, amit külön perben Magyar Bíróság határoz meg a törlesztő részletek nagyságát és a futamidőt tekintve. Ha valaki ideiglenes fizetési képtelensége miatt / munkahely elvesztése, hosszabb betegség vagy bármilyen akadályoztatása esetén / nem tudna törleszteni, a Bírósághoz fordulhatna átütemezést kérve és indokolva egyúttal értesítenie kellene a bankot is. A Bíróság újabb, kellő idejű haladékot biztosítana az adósnak és a banknak ezt tudomásul kellene venni! Mindezt természetesen rendes peres eljárás keretén belül kellene intézni részhatározatokat hozva. Amikor az adós kifizette a tőketartozást, a bank és az adós is jogosult lenne / de kölcsönösen le is mondhatnának erről a jogukról a Bíróság előtt / igényt tartani késedelmi kamatra. Az adós a korábban a bank által törvénytelenül és egyoldalúan emelt részletek különbözeti összege után kérhetné a késedelmi kamatot, a bank pedig az első részítélet idejétől a még meg nem fizetett összeg után. Nem számíthatna bele a banki követelésbe az az időszak, amikor az adós munkanélküli, betegség miatti kereső képtelen, vagy egyéb igazolt, tehát jogosan került sor a nem fizetésre és erről a Bíróság határozatot is hozott! Összességében tehát mivel a bankok tisztességteleneknek bizonyultak, mindezt a folyamatot a Magyar Bíróságoknak kellene levezényelniük.

  3. Névtelen szerint:

    Az elég érdekes helyzet, hogy amikor az ingatlan a jelzálogfedezet akkor – ha ár alatt történik az árverés a tulajdonos hátrányára és beleegyezése nélkül- akkor hogy maradhat adós továbbra is, ha az elkótyavetyélt ingatlanból nem kap elég pénzt a bank. Itt mutatkozik meg az, hogy egyoldalú a jogügylet , amiből csak a bak jöhet ki nyertesen. Vannak jogállamok ahol törvény által szabályozva alkalmazzák az ” elsétálás ” intézményét. Magyarul: ha az adott jelzálogfedezet, -legyen az ingatlan, vagy akár gépjármű – nem nyújt elegendő fedezetet az adósságtörlesztésre , akkor ugyan elviszi a bank a jelzálogfedezetet, de azután nincs tovább követelése. Az is röhej, miként válhat egy Suzuki személyautó ( 2,5- 3 milliós értékű ) 8 milliós értékűvé, ami a hiteltartozást illeti. Hogy maradhat továbbra is adós akinek egy élet munkáját ” elrabolja ” a bank. Igen, akik ezt jogilag lehetővé teszik, azok cinkosok és nem érdemlik meg, hogy élvezzék a nép bizalmát.

  4. Fenyő János szerint:

    Magyarország felemelkedéséhez ez lenne az első lépés az államadósság leállítása mellett! Mára elérték,hogy a vállalkozók,a saját pénzükből munkahelyteremtők,- de az átlag emberek is, a végrehajtó maffiák országkifosztási őrületétől,szabad rablásaitól rettegve nem indítanak vállalkozásokat,munkahelyeket,nem vesznek semmit,inkább kiviszi aki teheti a megtakarításait vagyonát külföldre. Nincs még egy olyan ország amelyben egy 1000 Ft-os büntetésért amit felsrófolnak 3 év alatt több milliónyira a kitalált kamataikkal kipakolják az otthonaikból a családokat. Ezért elsősorban a mindenkori kormány a felelős,nem a bűnözőktől hemzsegő végrehajtó maffiák.

  5. Névtelen szerint:

    Egy elemzésre hívnám fel az érdeklődők, és az érdekeltek figyelmét: http://szabadeuropa.shp.hu
    és az én véleményem: Ideje lenne felszámolni ezt a “politikai és gazdasági “kuplerájt!

  6. Menyhért Péter szerint:

    Kedves barátaim!
    Ma, elküldtem a kormányüléshez szóló új anyagokat.

    Tisztelt Miniszterelnök Úr!
    A devizahitelezés BÜNTETŐJOGI, nem pedig politikai kérdés!!!
    Miért akarják Önök eltitkolni, hogy a csaló bankármaffia az embereket legalább 4 ezer MILLIÁRD forinttal becsapta, és hogy mindezzel a művelettel a magyar költségvetésnek legkevesebb 300 MILLIÁRD Ft kárt okozott???
    Miért nem teljesítik alkotmányos kötelességüket a magyar jogrend védelméért???
    Mire föl tárgyalnak Önök a Bankszövetséggel, egy maffia jellegű bűnszervezettel???
    Miért nem akadályozzák meg, hogy a csaló bankárok kimenekítsék a zárolható vagyonukat a felelősségre vonás elől??? Lásd OTP vezetőinek részvényeladásai.
    Tiltakozunk, hogy a magyar kormány propagandája állandóan megalázza, vérig sérti a becsapott adósokat.
    Mi sohasem más pénzén akartuk teljesíteni a kötelességünket, melynek visszafizetését sohasem akartuk megtagadni.
    Tiltakozásunk oka, hogy a csaló maffiaszervezet elviselhetetlen módon megkárosított minket.
    Ne segítsenek meg minket, hanem a kormány teljesítse a törvényekben számára előírt kötelezettségeket.
    Tiltakozunk, hogy jogszabály alkotással akarják kimenekíteni a csalókat a felelősségre vonás alól.
    TÁJÉKOZTATÁSUL olvassák el a mellékelt anyagainkat!!!!
    Helye:
    http://menyusp.5mp.eu/web.php?a=menyusp&o=aAu61dMDqV

    Néhány gondolat a csányiról:
    Kedves barátaim!
    A Csányi (és bűnös vezetőtársai) menekíti ki a látható vagyonát olyan eszközökbe, amiket nem lehet zárolni!
    Ezért írtam egy levelet a Polt Péternek, és azonnal el is küldtem. Lásd lejjebb.
    Érdemes megvizsgálni a Csányi „üzletének” számait:
    Eladási árfolyama: db szám: Összérték forintban
    4.668.- 342 818 1.600.274.424.-
    4.617.- 1 350 000 6.232.950.000.-
    Ha nem idióta módon kapkodva adja el a részvényeit, hanem fokozatosan legalább egy hét alatt, akkor legalább az elmúlt 180 naptári nap forgalommal súlyozott átlagán is el tudja adni, ami 4 721.-Ft
    4.721.- 342 818 1.618.443.778.- 18.169.354.-
    4.721.- 1 350 000 6.373.350.000.- 140.400.000.-
    Csányi pánik cselekedete így összesen neki, és a cégének: 158.569.354.- azaz kis híján 160 MILLIÓ forint kárt okozott, nem számolva azzal, hogy megkárosította a többi OTP részvényest!
    Az OTP részvények az elmúlt hónapokban igencsak jól teljesítettek, az elmúlt 1 évet alapul véve a régiós bankok között egészen a Navracsics bejelentésig a legjobb teljesítményt nyújtotta, az elmúlt 3 kereskedési nap azonban több mint 15 százalékos zuhanást hozott, Gondolom, egyetlen üzletről némi fogalommal rendelkező ember sem gondolja, hogy valóban – az egyébként alacsony hozamokat produkáló élelmiszeriparba ilyen pánikszerűen, és előre látható százmilliós veszteséget okozva kellett pénzt tenni!!!
    Szerintem a Csányi pánikját nem a Navrasics bejelentése, hanem az összes főügyésznek, Kúriának, összes törvényszéki elnöknek, az összes parlamenti vezetőnek, a miniszterelnöknek, a NAV vezetőinek, a Közjegyzői kamarának, a végrehajtói kamarának, média szereplőknek, a devizahiteles szervezeteknek, és közel 600 civil vezetőnek június 24.-én, és július 4.-én megküldött feljelentésem és kiegészítése okozta.
    Csányi menekül a vagyona zárolása elől!
    Kedves barátaim!
    A mi feladatunk nem a hőzöngés, hanem az, hogy minden érintett megismerhesse a bűntény okait, és tiltakozzon a magyar jogrend alkalmazása érdekében! Ma, a kormányzat-média-hivatalos szféra mindent megtesz azért, hogy a csalás bizonyítékait minél kevesebb ember ismerhesse meg. Minél több ember tiltakozzon az ellen, hogy az ügyészség meg akarja akadályozni a büntetőügy elindítását! Ha tömegesen tiltakozni kell, az nem a politikai sületlenségek kérdése, hanem az, hogy kerüljön bíróság elé a bűnügy; tartóztassák le az összes gyanúsítottat. Üdv menyus

  7. Betty Smith szerint:

    Ejnye mááááá! Csányi egy rafinált róka! Nem kell izgulni, jut is, marad is! Attól még messze van, hogy részvényeinek többségét eladja.

    Click to access OJB_XI_Jelzaloglevel_Program_Alaptajekoztato.pdf

    Ld.: 12. oldal táblázat Csányi részvényeiről, a táblázat után található, hogy 2.341.410 db közvetlen és közvetett részvénye van.

  8. Névtelen szerint:

    2012.december 25-ével minden adósság eltörlése az UCC törvény értelmében megtörtént ! Mindenkinek utána kell néznie !

Hozzászólás