Fegyverük az időjárás

Kaposújlak 2013 március 25_ 19_22

Kaposújlak 2013. március 25. 19 óra 22 perc.

Hóvihar – Vegyszerszagú eső – Brutális időjárási anomáliák…

“Mióta világ a világ, az ember mindig is szeretett volna Istent játszani…”

Ilyen kemény tavaszban még nem volt részünk, amióta az eszemet tudom. Pedig megéltem már egypár évtizedet. Március vége van, és odakinn megint sistereg a hóvihar. Pesten valamivel jobb lehet a helyzet, ám a vidék útjai ismét nagyon veszélyesek lettek.

Sorra jönnek a jelentések a balesetekről. Sokan tartanak attól, hogy megismétlődik a március 14-15-i Hókatasztrófa.

Szinte hihetetlennek tűnik, hogy március 12-én, még a hóvirágokban gyönyörködtünk, és ragyogóan sütött a nap, – 16 fok volt.

Hogy aztán két nappal később, lecsapjon az országra, a kortársaink által soha nem látott hóvihar. És tomboljon majd két napig, hihetetlen károkat okozva.

Utána pedig, néhány nap múlva, elkezdett terjengeni a furcsa, vegyszer-szagfelhő, – melynek megjelenéséről Közép-Magyarország térségében több visszajelzés is érkezett. Ezen sorok írója, azokban a napokban többször is lokalizálta a vegyszer-szagfelhő jelenlétét, – a legjobban a március 21-én tartó özönvízszerű eső ideje alatt.

Vegyszerszagú esőAz erős nyugati szélben, majdnem vízszintesen esett, és  magának az esőnek olyan szaga volt, – hogy az embernek köpni kellett tőle. Nyálkahártyáit izgatta a vegyszer szaga. Persze felmerült bennünk a kérdés; – “Nem lehetséges, hogy csak a mezőgazdasági területeken történt tavaszi permetezések szagát hozza el idáig a szél?” – Aztán pedig azonnal jött is a válasz: – “Ki az a hülye, aki ilyen esőben permetezi a földjét? Hiszen az egészet lemosná az eső.”

Nem gondolhattunk másra, minthogy az esőnek, magának volt ilyen szaga. Szúrós, nyálkahártyát irritáló, keserű, köpésre ingerlő. – Az eső elálltával még egy napig maradt a szag, s csak, mikor kiderült az ég, akkor illant el.

Persze lehet hitetlenkedni. Lehet az időjárás befolyásolásában nem hinni, – a tények, akkor is tények maradnak, s ezek tudvalevőleg makacs dolgok. Még akkor is, ha olykor szinte hihetetlenül alakulnak a történések.

Mert sokan hangoztatják egybehangzóan, hogy, ami most az időjárással történik; az nem normális dolog! Ilyen anomáliákat nemcsak, hogy globális szinten nem tapasztaltunk még,- de helyi, országos szinten sem.

Az utóbbi két napban megfordult a szél, és ismét meghozta ezt a nagyon kellemetlen tavaszi hóvihart az országra. – Csak nem a 15-i hóvihar tért vissza? Mert az nyugatról jött és keletre távozott. Ez a mai, pedig keletről, Ukrajnából érkezett hozzánk, az erős keleti széllel. Értesüléseink szerint, tegnap Kijevben rendkívüli állapotot hirdettek ki, a hóhelyzet miatt.

Nos, nagyon furcsa dolgok történnek az időjárásban. Mi erre nem tudjuk konkrétan a választ. De sejtjük. A tények azért magukért beszélnek. És ezek, bizony tényleg makacs dolgok.

De vajon mégis mi történhet? Erre keressük a választ, az alábbi filmben.

Ahol ezekben a témákban nálunk képzettebb, jártasabb emberek szólalnak meg, s keresnek válaszokat, az olykor hihetetlennek tűnő, ám mégis valós időjárási anomáliákra. Címe hasonlít a cikk címére is, csak az egyes és többes számot változtattuk meg. Nem véletlenül.

Fegyverük az Időjárás
“Fegyverünk az időjárás” – Videó

– Földrengések és szökőárak – Ez a hadviselés jövője –

Aki kontrollálni tudja az időjárást, az jelentős harcászati előnyhöz jut

A Időjárási hadviselést egyre kevésbé tudják már titkolni. – Először Vietnamban alkalmazta az amerikai légierő. Ezüst jodid permetezésével a szokásosnál nagyobb monszun esőket okoztak a Vietkong utánpótlását biztosító Ho-Si-Minh útvonal mentén.

“Az időjárás manipulálása olyan hatalmat ad a hadvezetés kezébe, olyan módon megsokszorozza a hadsereg erejét, ami a hadviselés teljes vertikumában jól felhasználható és minden helyzetben komoly előnyt jelent.” – Részlet az Amerikai Légierő számára készített hivatalos jelentésből.

A sötét jövő: Műholdról üzemeltethető időjárási fegyverekkel fel lehet forgatni a föld egész klímáját.

Aki a jövőben uralni tudja az időjárást, az fogja uralni az egész földet.

A film ezekkel a szavakkal indul: “Mióta világ a világ, az ember mindig is szeretett volna Istent játszani…”

Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda

Kategória: Fort András, SZERZŐK, ZÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Fegyverük az időjárás bejegyzéshez

  1. e szerint:

    Egész jó kis cikk lenne, ha nem lenne tele vesszőhibákkal…
    Mielőtt nekiállsz blogolni, tanulj meg magyarul!

  2. Kovacs Rozalia szerint:

    Mit foglalkozol a vesszőhibákkal, nem az a fontos, hanem a tartalom. Úgy látszik kicsinyes vagy és nem a lényeget figyeled!!!!

  3. Istvan Nyitrai szerint:

    Ki az az eszetlen, aki egy ilyen valos es komoly fenyegetest a vesszöhibak miatt akarja nevetsegesse tenni,ahelyett , hogy elfogadhato indokokat hozna fel a cafolatra! Nem kicsinyes , hanem buta ez az ember!

  4. Melissa1 szerint:

    A nyíregyházi Dávid Mihály meteorológiai előrejelzése a 2013-as rossz időjárásról, milyen kategóriába sorolható? Egyébként ez az elképzelés “Aki a jövőben uralni tudja az időjárást, az fogja uralni az egész földet.” rosszabb, mint, amikor valaki “Maga alatt vágja a fát.”

Hozzászólás