EU: engedélyezik génkezelt kukorica termesztését

gmo_kukoricaFotó: SXC

Az Európai Unió engedélyezte, hogy területén a DuPont amerikai cég génmódosított kukoricát termesszen, bár az uniós tagállamok többsége a szakminiszterek találkozóján ellenezte az engedély megadását. Az újságírók úgy tudják, hogy a 28 tagállamból 19 képviselői elutasították a kérelmet.

Berlinben már tiltakozó akció is volt a brüsszeli szándék ellen. Amint Simone Peter, a német Zöldek vezetője elmondta: a német kormány elszalasztotta azt a történelmi lehetőséget, hogy a génmódosítás ellen foglaljon állást.

forrás: Oroszország Hangja

***************

Szegedi Bori – Szabad Riport kommentárja:
28-ból 19 NEMIlyenkor hol van az a fene nagy demokrácia?
Amire, ha a multik érdekei úgy kívánják, a bankárkaszt által rángatott cionista politikusok igen vehemensen hivatkoznak, sőt még a fegyveres támogatást is indokoltnak tartják. Ha meg nem áll az érdekükben, akkor egyszerűen lábbal tiporják.

Ez egy világ méretű mérgezés!
Ahelyett, hogy az EU-ból teljesen száműznék ezt a technológiát, még importálják is az USA-ból. Az USA meg úgy szűkíti saját mérgezett területeit, hogy az EU-ba exportálja a termelésének egy részét. Pont úgy, ahogy a világ országaira a saját “demokráciáját” erőszakolja rá kéretlenül.
Noha már az oroszok is – ahol eddig ez megengedett volt – épp most farolnak ki a GMO engedélyezéséből, méghozzá a szokásos orosz alapossággal; a nulla toleranciára törekedve.

kapcsolódó anyagaink:
A génmanipuláció orosz rulett,
Betegséggyártás – a legjobb üzlet,
Teddy Goldsmith – A HIGIÉNIA FEGYVERÉVEL A KISTERMELŐK ELLEN 1. rész,
A HIGIÉNIA FEGYVERÉVEL A KISTERMELŐK ELLEN 2. rész,
Szabadalmazott emberek? – avagy – Milyen hatással lesznek a genetikailag módosított gyerekek az emberiségre?,
Génterrorizmus,
Halad tovább a kifosztó projekt – kiskertek kötelező regisztrációja
Ez utóbbi cikkben hivatkozott linkről, azóta sajnálatosan, de nem meglepően eltűnt a hivatkozott teljes anyag.
Ezért most csupán egyetlen részletet kiragadunk belőle:
“…a Monsanto arra kötelezi azokat a farmereket, akik a cég szójabab vetőmagját megvásárolják, hogy egyúttal aláírják az ún. Termesztési Szerződést. A szerződés kiköti – sok egyéb közt -, hogy a kistermelő csak egy termésidény alatt vetheti el a magokat, és aratáskor nem tehet félre a következő vetéshez, nem fordíthatja vissza a technológiát, de még a termés vevőjével is be kell tartatnia a saját szerződése minden pontját, különben a kistermelőt büntetik meg. A Termesztői Szerződés azt is meghatározza, hogy a Monsanto vetőmagokat kizárólag Monsanto gyomirtószerrel lehet permetezni. Továbbá a szerződés kötelezettségei részletesen megszabják a magvásárló örökösét, képviselőjét, jogutódját és más használók megjelölését. Cserében a Termesztési Szerződésben a Monsanto nem vállal garanciáját a saját „termékére”.

Már nekünk is régen hátat kellett volna fordítanunk az EU-nak, minél tovább maradunk, annál több kárt okoz.
A fenti probléma, ráadásul nem egy hipp-hopp vissza fordítható folyamat, akár évszázadokra is meghatározó gondokat okozhat.
Mert ugye átfogó, hosszú évtizedeken át tartó mindenre kiterjedő vizsgálat nem előzte meg az engedélyezéseket. Azokat a vizsgálati eredményeket, melyek a GMO technológia és a hozzákapcsolt vegyszerezés  káros hosszútávú hatásairól szólnak elhazudják, és a valós problémákat, a GMO-val összefüggésbe hozható megbetegedéseket szőnyeg alá söpörtettik, a statisztikákat meghamisítják az érdekelt multi és pénzügyi körök. Élen a Monsanto-val.
Íme ebben is, az üzleti érdek az élet és az egészség felett.

A GMO esetében a nulla tolerancia és a drákói szigorúságú és mindenre kiterjedő folyamatos ellenőrzés szükséges. Ám attól tartunk, – mivel  tapasztalataink ezt mutatják sajnálatosan -, hogy a magyarországi cionista politikusok ennek is szabad utat adnak majd.

Reklámok
Galéria | Kategória: EGÉSZSÉG, KÉK, Szegedi Bori, TERRORIZMUS, TUD-TECH
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s