(Éh)bérezés és más hazugságok

Éhbérezés…
Alábbiakban a Bal-Rad társhonlapunkon megjelent “Prémium a munka! A munkavállalók nagy részének az átlagbér is álom” cikk kommentárja, valamint az alatta lévő hozzászólás, a tények továbbgondolására késztetett minket.

fizetes_1381992_2224Bal-Rad komm: A MÁV vezérigazgatójának 19 milliós prémiuma az országosan legjobban fizető budapesti havi átlagbér 81,2-szerese!
A szabolcsi havi átlagnak 159-szerese!
A közmunkás átlagnak pedig 380-szorosa!
MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
Egyre szélesebbre nyílik a jövedelmi olló! Egyre többen keresnek kevesebbet, és egyre kevesebben jóval többet!
Ezek az egyre kevesebben egyre többet bezsebelők szerint Magyarország valóban jobban teljesít!

a hozzászólás:
Feltehetőleg az arány még a közölteknél is rosszabb, hiszen átlagról beszélnek. Ami azt jelenti, ha valakinek netto 400 ezer a fizetése, a másiknak meg netto 70 ezer, akkor a kettejük átlag fizetése 235 ezer. De a kenyérért mindkettejüknek ugyanazt a 250Ft-ot kell kifizetni.
Ugyanilyen olló nyitogatás, amikor %-os emelést adnak nyugdíjra, munkabérre, mert ugye a 400 ezernek az egy 1%-a 4000Ft, míg a 70 ezernek csupán 700Ft. Ezért az emeléseket – már amikor véletlenül emelnek a juttatásokon – akkor nem százalékosan, hanem fix összegben kell megtenni.
Hiszen az árak sem százalékosan irányulnak a fizetésekhez. Mert ilyen esetben egy 250Ft-os 1kg-os kenyér mindenkinek más összegbe kerülne. Azonban jelenleg egy 400 ezer forintos fizetésből 1600db míg a 70 ezres fizetésből mindössze 280db egykilós kenyérre futja. Az ügyesen összeállított statisztika alkalmas arra, hogy azt bizonyítsák vele, amit akarnak.

… és más hazugságok
Nos, még anno a szocializmusban is százalékosan emelték az árakat béreket. Csakhogy! Akkor mindenkinek volt/lehetett munkája és fizetése, aki dolgozni akart. (Sőt a munkahely megléte kötelező is volt.) Ráadásul, nem csakhogy fizetése volt mindenkinek, (meg nem fizetős, jó minőségű egészségügyi ellátása, ingyenes oktatása, stb.), de ez a fizetés elegendő volt a létfenntartáshoz és akár egy kicsi, de tisztes gyarapodáshoz is és főként a kiszámítható jövőképhez!

Mostanra azonban a cionisták által létrehozott EU-hoz és más atlantista irányítás alatt lévő szervezetekhez való felelőtlen csatlakozás nyomán nem hogy létbiztonság (sem megfizethető jó színvonalú egészségügyi ellátás, vagy oktatás) nincs, de még az évek során megszerzett vagyonkájuktól, egzisztenciájuktól is megfosztják az embereket. Előbb a mohó rezsimek által törvényesített kifizethetetlen hitelekbe és megfizethetetlen szolgáltatásokba kényszerítik őket, majd pedig elveszik a munkahelyüket, a házukat, s végül pedig az utcára hajítják mindet.

fizetés02Képmutatás felsőfokon
Mindezek után az elbutított, média-agymosott, és a szocializmus-ellenessé tüzelt emberekkel elhitetik, hogy a rendszerük a létező rendszerek lehető legjobbika. Minden nagyon jó, sőt még sokkal jobb, mint eddig bármikor. (Emlékezzünk csak a “pannon-puma”, meg a “Magyarország jobban teljesít” szövegekre!)
Az ilyen maszatolásban és megvezetésben nyújtanak segédkezet az ügyeskedve összeállított és intenzíven propagált statisztikák, a “nekünk higgy!, ne a saját szemednek” elvén.
Ennek elég beszédes jele volt 1989. végén az, amikor a Magyar Népköztársaságból laza mozdulattal kivették a NÉP szót. De nem csak onnan vonták ki, hanem az egész képletből! Ne tévesszen meg senkit a dátum, mert a 90-es gengszterváltás nem 90-ben kezdődött, hanem majd 10 évvel korábban. Amikor a 90-től politikailag előtérbe kerülők az addig tényleges hatalomból (befolyásuk az akkori hatalomra már működött), hivatalosan is színre léptek, különböző deformpártok képviseletében. Azóta a MAGYAR jelző is eltűnt – tán nem is véletlenül -, s lettünk Magyarország.

A hajléktalanokat kriminalizáló, (pl. megoldás helyett, bírságolás, elzárás, ellehetetlenítés) a munkanélkülieket degradáló és sújtó rendelkezések (pl. bizonytalan hátterű álláskínálat, munkanélküli státusz időszakának drasztikus csökkentése, a munkanélküli segély, és álláskeresési támogatás le- és megrövidítése, állás lehetőségek beszűkítése, átképzések deformálása) képmutató tömkelegét hozták, a tisztességes munkahelyek és a megfizethető bérű lakások teremtése helyett.
Állami szintű lakásépítés, utoljára a szocializmusban volt. Vállalható tisztességes és fizethető lakásépítési és -felújítási hitelek úgyszintén.

Épp így képmutatás az is, amikor az embereket olyan döntésekre kényszerítik (pl. eu-s népszavazás, állampolgárságról való szavazás), melyekhez valódi információk helyett hazugságáradatot, megvezető féligazságokat tömnek a fejekbe, a valóság agyonhallgatásával, sőt eltitkolásával egyidejűleg.

eusradierenMost Ukrajna EU-ba erőszakolása kapcsán ismét felmerült az az igény, hogy azok a magyar-eu csatlakozást megalapozó különböző nem publikus megállapodások, mellyel következő országfosztást rögzítették, napvilágra hozzák. Feltehetőleg – a mostani “eredmények” ismeretében – nem nagy az eltérés a magyarokkal szemben támasztott és az ukránokat bekebelező és önállóságukat megszüntető csatlakozási feltételek között.
Vajon, ha akkor a magyarokkal (akár most az ukránokkal) közölték volna, hogy mit is jelent valójában csatlakozásuk a cionista szervezethez, megtörténhetett-e volna a csatlakozás?
Valószínűleg az emberek (az a bizonyos nép, amit a képletből kivontak) nem szavazták volna meg.
(Amúgy csak megjegyezzük az érdekesség kedvéért, hogy hosszas keresgélés után sem sikerült a kormány oldalon Magyarország Eu-s Csatlakozási Szerződését, annak hiteles magyar nyelvű változatát megtalálni, akárcsak az EU-s honlapon. A különböző mellékletekkel, kiegészítésekkel és jegyzőkönyvekkel együtt mintegy 5500 oldal terjedelmű szerződés egyelőre csak angolul létezik, igaz ebből maga a csatlakozási szerződés csak közel 1000 oldal)

Ugyan akkor az ország koldussá tételének szerény elhallgatása mellett, Lázárék olyan propaganda fogásokon tipródnak, amivel reményeik szerint vissza lehetne csábítani a munkanélküliség elől főként az Eu-ba menekült immár milliónyi fiatalt és jól képzett szakembert.

Hogyan tovább?
Nekünk több javaslatunk is van erre.
Mondjuk a kezünket megkötő EU-s szerződések azonnali felmondása mellett, az ígéretekben megfogalmazott létbiztonságot kell megteremteni. Ez magában foglalja a multi cégek élükön a banki fosztogatások azonnali megszüntetését, és kárpótlásra kötelezését. (Tennék ezt okkal, joggal, hiszen a multiknak a versenyelőnyhöz és olcsó szakképzett munkaerőhöz juttatásuk, vissza nem térítendő támogatásuk, adómentességük, és még sok más kedvezményük fejében, kellett volna tartós (nem 5 éves) munkahelyeket teremteni, de nem ezt tették. Ehelyett adót csaltak, kiszorították és padlóra küldték a hazai konkurenseiket, sőt, még beszállítóként is csak nagyon szigorú feltételek mellett álltak szóba a magyar vállalkozásokkal).
Emellett le kell állítani minden Eu-s befizetést is.

Az IMF és Világbanki szerződéseket is felül kell vizsgálni, és minden olyan megállapodást fel kell mondani, mely nem a hazai érdekeket szolgálja.
Eddigi befizetéseink már így is jócskán meghaladják a kapott támogatások és hitelek összegét.
A saját független hazai fizető eszközt kell megteremteni.

A stratégiai ágazatokban tevékenykedő cégeket (termőföld, víz, energia, távközlés, szállítás, stb. ) állami (és nem kormánypártok!) felügyelet és döntéshozatal alá kell helyezni, hatósági árképzéssel. Az általuk okozott károkat eddigi extra profitjuk terhére meg kell téríttetni. Első sorban a tulajdonosi körük eddigi felelősség mentesítésének leállításával. Mert a jogi személy mögött mindig ott vannak a felelős természetes személyek (pl. kolontári vörös-iszap katasztrófa, esetében a MAL összes tulajdonosa)
Minden stratégiai ágazatot újjá kell építeni, hogy hazai termelők termékeinek legyen elsősorban hazai felvevő piaca.

Az egészségügyben, oktatásban, és közbiztonságban szabadjára engedett károkozásnak véget kell vetni, és a jól működő korábbi rendszert vissza kell állítani, az őket eddig kiszolgáló törvénykezés megreformálásával egyetemben.

Az igazságszolgáltatást vissza kell állítani a mostani jogszolgáltatás helyett, és az erkölcsnek kell érvényesülni a deviancia felett.

És persze még sorolhatnánk az egyáltalán nem új keletű és nem csupán általunk támogatott javaslatokat. A lakásépítéstől, az árvíz- és környezetvédelmen keresztül, a gyermekvállalás biztonságán túl, a nem önhibájukból tönkrement emberek egzisztenciájának, egészségének helyreállításáig. Sőt sok más terület is változás után kiált.

Ha van létbiztonsága és jövőképe az embereknek, akkor nem menekülnek el az országból, nem elégedetlenkednek, sőt áldozatokat is vállalnak.
Persze mindez eleve feltételez egy a magyarságnak, a haza érdekének elkötelezett bátor politikusokat és állami berendezkedést. Mivel azonban az eddigi rezsimekben és szekértolóiban a szikráját sem láttuk az erre való képességnek, ezért ettől a garnitúrától jobb nem várható.
Egyetlen megoldást csak az új és bátor népiszocialista hozzáállás hozhat.

Szász Gerda – Szabad Riport Tudósító Iroda

Reklámok
Galéria | Kategória: IRÁNYTŰ, MEGOLDÁSOK, Szász Gerda, Uncategorized
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) (Éh)bérezés és más hazugságok bejegyzéshez

 1. V. kutya szerint:

  1989-ben kivették a “NÉP” előtagot, és módszeresen kiirtották a köztudatból!
  A Fidesz pedig a Köztársaságot írta ki!
  Sem “NÉP”, sem “KÖZTÁRSASÁG”!
  Akkor pedig milyen államforma van?
  SEMMILYEN!
  Ez a rezsim teljesen törvénytelen!
  Megkérdezem: kiket képviselnek EZEK odabenn az ún. Parlementben?
  De őket is leszámítva, az utolsó, legitim államfőnk Kádár János volt, aki az egész magyar nép mind a 10 millió állampolgárát jóllakatta, azóta sem, és azelőtt sem volt képes ezt senki megtenni!

 2. gencler istvan szerint:

  Megis csak jobb volt a szocializmus miEn akkor soha nem hallottam ekkora berollorol!

 3. GingerMama szerint:

  Ennyi…mi már pakolunk a bőröndbe és by-by! ……

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s