A negyedik X

4X1Az elmúlt hétvégén Ifj. Györkös István születésnapi ünnepségén vettek részt bajtársaink, melyre még az országos nyári tábor alkalmával kaptak meghívást.
4X2Az MNA Vezető-helyettesét szép számban megjelent küldöttségünk köszöntette e jeles nap alkalmából, valamint, hogy átadjuk ajándékunkat a mozgalom tagjainak nevében.

A kötetlen szórakozás lehetőségéért és a kiváló hangulatért ezúton is köszönet illeti meg a házigazdát és kedves családját, akik gondoskodtak a vendégseregről.

Rendhagyó interjúnk következik az ünnepelttel, akit a 40. születésnapjához kötődő gondolataival kapcsolatban leptünk meg pár kérdéssel:

4X3Miért különleges a negyvenedik születésnap a számodra?
Lehetne mondani, hogy a négy X már egy szép kor? Vagy azt, hogy egy szép kerek szám? Igazából nem ezekért tartottam fontosnak a negyvenedik születésnapot megünnepelni. Eddig soha nem tartottam ilyen ünnepeket, a születésnapokat a szűk családi körben egy-egy tortával ünnepeltük meg. Most azonban kivételt tettem. Az elmúlt időszakban nagy fordulat zajlott le az életemben. És az élet valamilyen érdekes módon jó irányba fordult. Kívül és belül egyaránt. Felemelkedést látok magam körül minden értelemben. A mozgalmon belül is. Ha körülnézek, mint egy-két héttel ezelőtt a táborban a bajtársak között, azt látom, hogy a mozgalom egységesebb most, mint valaha. És ez a fajta minőségi változás a negyvenedik születésnapommal egy időben állt be.

Van összefüggés aközött, hogy elértél egy bizonyos kort, és komoly változások történnek körülötted főként, hogy jó irányba?
Nem tudom. Nem vagyok számmágiás, de ez a kettő összetalálkozott, ha volt benne égi elrendelés, ha nem. És ez valahogy belül egy jó érzés. Valahogy most kerek a világ. Valahogy éppen nem érdekel, hogy ez kinek tetszik, és kinek, nem. De ha körülnézek magam körül, most rendet látok. Negyven évesen. És ez jó, ez megnyugtató, és így jó negyven évesnek lenni. Ezért lett fontos a számomra..

Ezért tartottál most olyan „születésnapi partit”, amelyre a bajtársakat is meghívtad?
Igen. Azokkal az emberekkel együtt ünnepelni, akikkel kerek a világ, egy hatalmas jó érzés. Nézhetnék hátra, hogy mi lenne, ki lenne, de a mostani élet már nem arról szól. Nem nézek hátra, csak előre. Jó emberek, vesznek körül, olyanok, akiket hosszú évek óta ismerek, olyanok is, kiket egy-két éve. De ezekkel az emberekkel, ezzel a csapattal, ezzel az egységes szellemiséggel jó együtt lenni. Hatalmas móka a mai. Ilyen születésnapom eddig sosem volt, és kitudja lesz e, de ez a mai, a bajtársakkal együtt egy igazi felszabadult nap. Köszönöm nekik, köszönöm, hogy eljöttek. Akik nem tudtak eljönni, nekik köszönöm a sok biztató és felemelő sort, melyet levélben a meghívóra küldtek válaszul.

4X4Mi a benyomásod az ünnepléssel kapcsolatban, van-e valami végkövetkeztetés?

A barátaim és a bajtársaim a mozgalom. A mozgalom az életem, már 24 éve. A barátaim és bajtársaim a mozgalomban vannak. Ezekkel a bajtársakkal, akikkel most együtt ünneplünk, hatalmas eredményeket értünk el az elmúlt fél – egy évben. Olyan hihetetlenül produktív és mozgalmas időszak volt, hogy csak bámulok, ha visszanézek rá. Ez idő alatt a mozgalom rendkívül egységes lett. Egységes az arculata, a bajtársak egységesen gondolkodnak, és ők valóban megértik és követik a vezetőt, politikai akaratát és céljait. Helyreállt a rend, kialakult egy nagyon egységes belső világkép, egy belső harmónia. Szemmel látható, hogy ezt a belső egységet és harmóniát érzik a bajtársak is. Jól érzik magukat a bőrükben, ezt érzi mindegyikünk, mikor együtt vagyunk. Hatalmas bajtársi szellemiség uralkodik a mozgalmon belül.
Egyik szomszédom hallva az ünneplést átjött és megköszöntött, és azt mondta egy órával ezelőtt, ha nem tudná, hogy mi nem vagyunk rokonok, azt hinné, egy család vagyunk.
A mi életünk ilyen a mozgalmon belül. Bajtársak, együtt egységben. Így vagyunk itt most együtt, és valójában a születésnapon kívül, most együtt ünneplünk mindent, eredményeket, egységet, a vezetőt, azt, hogy jó együtt lenni. Vannak pillanatok, mikor az ember képes kilépni a szürke és egyszerű világból, a bőréből és egy magasabb szintre lépni. Arra, mikor felszabadul a szellem, és öröm és boldogság vesz körül. Lehet, másnak ehhez van szüksége kábítószerekre. Pedig csak egy bajtársi közösség kell hozzá. Ilyen barátok és bajtársak. És olyan öröm és szellemiség vesz körül, mintha repülne az ember. Azt hiszem ez a boldogság.
Igen boldog vagyok, hogy ilyen emberek vesznek körül. Az Istennek tartozom köszönettel ezért, hogy ennyire a tenyerén hordoz bennünket, hogy ilyen emberek vehetnek körül, hogy mi együtt vagyunk. Mi egyek vagyunk együtt. A Mozgalom.

Az ünnepek fontosak, mert az élet hétköznapjainak kemény munkáját az ezek teszik még értékesebbé, szebbé.

Szabad Riport – Hídfő.net

Reklámok
Galéria | Kategória: IRÁNYTŰ, MEGOLDÁSOK, SZERZŐK, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s