Hogy terjed a furcsa Vírus?

H7N9A Xinhua hírei szerint jelenleg 87 H7N9-es fertőzésről számoltak be a kínai hatóságok. A fertőzések súlyos tünetekkel járnak, eddig 17 halálos estet tartanak nyilván.

Korábban már írtunk (és itt) az új H7N9-es vírus törzsről, mely igen furcsa jellemzőket produkál. Ezek egyik jellemzője, hogy szinte csak ázsiai embereket támad meg.
További furcsaság, hogy, madarakban nem igen jellemző a fertőzés, bár már találtak pozitív eseteket 1000 baromfi vizsgálatból 39 volt pozitív. És egy fertőzött vadgalambról is beszámoltak. Úgy tűnik, hogy állatokról nem terjed emberekre. Bár Kína úgy döntött, hogy felfüggeszti a vadmadarak értékesítését.
De még ennél is furcsább, hogy a regisztrált emberi fertőzések vizsgálata alkalmával a fertőzöttekkel szorosan kapcsolatban állók nem mutatták a fertőzés tüneteit. Megállapították, hogy a H7N9 nem terjed emberről emberre sem.

Vírusfertőzéseket korábban a keleti országrészben találtak, azonban, már a fővárosban és Közép-Kínában is regisztráltak eseteket.

Kínából Tajvanra is szállítanak a vírustörzsből, mivel közösen fogják vizsgálni, és megkeresni és kidolgozni a hatékony védekezési, és megelőzési módszereket

A WHO is felajánlotta a segítségét – jelentések szerint a WHO külföldi szakértőkből álló csoportot küld egyhetes tényfeltáró körútra Kínába.
Sajnálatosan a WHO beavatkozásai és rendeletei az utóbbi évtizedekben, elsősorban a magukat gyógyszergyártóknak nevező méregkeverő multik malmára hajtotta a vizet, és a korábban kifejlesztett vírus törzsek, mint a HIV, a H_N_-jelű, sorszámokkal ellátott és egyéb vírustörzsek körül kialakult visszásságok, többet ártottak mint használtak az embereknek. Ezért a bizalom erősen megcsappant a WHO felé is.

Szegedi Bori – Szabad Riport Tudósító Iroda

Reklámok
Galéria | Kategória: EGÉSZSÉG, Szegedi Bori, SZERZŐK, TERRORIZMUS
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Szila Siak szerint:

    A HIV-et “kifejlesztették” ?
    Mi erre a bizonyíték ?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s