Magunkért

Kormányaink a hazai érdekek ellen
piacA hazai mezőgazdasági-, és ipari termelés leépítését, számtalan eszközzel generálták az eddigi kormányok a “rendszerváltás” azaz a nagy dúlás óta.
Az úgynevezett privatizáció, az egyik leghatékonyabb eszköze volt ennek.
A regnáló kormányaink számolatlanul hívták be az országba a multikat és soha nem látott indokolatlan kedvezményeket, és vissza nem térítendő támogatásokat biztosítottak számukra, kiszolgáltatva ezzel teljes hazai gazdaságunkat nekik.
Mindez magával hozta a növekvő munkanélküliséget, eladósodást is. A multik nem csak a pénzt szivattyúztak ki az országból a megtermelt és kivitt profit formájában, hanem gondosan kiirtották a hazai konkurenciáikat is, hogy piacaikat megszerezzék, miközben arra is ügyeltek, hogy beszállítóik is zömmel saját anyaországukból, vagy egyéb olcsó áron dolgozó országból kerüljenek ki. cukor_Mátra_cukorgyár_cukorrepa1Nem volt ritka, hogy a cukrot, gyümölcsöket inkább külföldi importból szerezték be alapanyagként, mondván, a hazai liszt, cukor, zöldség, gyümölcs nem megfelelő minőségű, hogy a termékeikbe felhasználják. Ez persze nem egészen volt igaz.
Arra viszont alkalmas volt, hogy a mezőgazdasági üzemek, és vállalkozások sora adósodjon el, majd pedig szűnjön meg felvevő piac hiányában.
A multik úgy működnek ebben a táplálkozási láncban, mint a könyörtelen, sőt vérengző ragadozók, ez a természetükből fakad. A hazai gazdasági szférával szemben tanúsított viselkedésük törvényszerű és előre látható volt. Ezért pedig azok a kormányok és úgynevezett gazdasági és pénzügyi “szakembereik” a felelősek, akik mindezt tudván a békés “növényevőkre” számolatlanul rászabadították őket.
Az eredmény nem is maradt el.
Az országunk gazdasága emiatt romokban hever, és nyakig ül a kilátástalan adósságban.

Magunkért
Felmerül a kérdés, hogy a kártékony vezetés ellenében tehetünk-e bármit is magunkért?
Nos, bármilyen meglepő is, igen, tehetünk.
Mégpedig úgy, hogy bojkottáljuk a multik termékeit, és a számunkra kárt okozó termékek vásárlását, emellett pedig erős fogyasztói igényt támasztunk a megmaradt, és eztán létrejövő kizárólag magyar tulajdonú vállalkozások itthon megtermelt és előállított élelmiszerei, termékei iránt.

egy bejegyzés a videóhoz:
“Nem a hazai termék a drága, hanem a külföldi van áron alul, akárcsak a fizetéseink. EZ a baj! S nagyon jó a videó, hogy rávilágít ezekre, mert sajnos sok magyar van, hogy ezek még meg sem járják az eszüket. Továbbá rengeteg termék van, ami biza, olcsóbb, mint a külföldi.”
Valóban, a multik terméke erősen dotált, nemcsak azzal, hogy az anyaországi kormányok erősen támogatják saját mezőgazdasági termelőiket, – amit a hazai mezőgazdasági termelésünk, élelmiszer feldogozásunk, és előállításunk érdekében kormányunk nem tesz meg -, hanem azért is mert az anyavállalatok tőkeerejük folytán az államilag már támogatott mezőgazdasági termékek felhasználásával készült termékeik árát kezdetben még tovább csökkentik, hogy alákínáljanak a piacon lévő magyar termékeknek. Ezt az időleges profitkiesést más, már jól futó termékeikkel tudják ellensúlyozni, amíg a konkurenciájukat két vállra nem fektetik.

Nem várható a leépítési folyamat megállítása
csapjazasztalraA film után ide kívánkozik egy hír is. “A Hajdú-bihari Napló értesülései szerint 20 év után ismét magyar kézbe került a volt kabai cukorgyár.
Ám, ne dőljünk be neki! Mert “A hír igaz, kis kiegészítéssel, nem osztják, hanem fosztják…”
A tulajdonos Eastern Sugár Zrt. évek óta hiába próbálta értékesíteni a 270 hektáros üzemet, mígnem egy szlovák cég tett ajánlatot. Mielőtt azonban az üzlet létrejött volna, egy répatermelőkből álló hajdú-bihari befektetői csoport élt az elővásárlási jogával, és több százmillió forintért megvásárolta a volt cukorgyárat. – írja a Magyar-termékek.hu blog a Haon nyomán.
A dolog szépséghibája az, hogy feltehetőleg nem a termelés újraindítása a célja, mivel úgy nyilatkoztak, hogy ipari parkként kívánják működtetni a területet. Konkrétan nincs szó tehát arról, hogy a hazai cukorgyártás fellendülését céloznák meg. Sőt pontosan még nem is tudják, hogy mivel kívánnak foglalkozni, felmerült ugyan a bioetanol- vagy biogázüzem létesítésének gondolata is, de még semmi sem biztos. – Nos, ez igen szomorú!
cukor03„Hazánkban a nyolcvanas évek végén még tizenkét cukorgyár volt, ám az elhibázott törvénykezés és a privatizáció miatt számuk rohamosan csökkent. 1994-ben indult el a Magyar Cukor Rt. a megmaradt öt cukorgyár egyesülésével. Mivel az állam nem segítette, ezt is eladták.” – nyilatkozta Font Sándor a hazai cukoripar tönkretétele kapcsán.”
Font Sándor eme nyilatkozatából úgy tűnhet, hogy hogy valami véletlen, tévedés okozta a cukor gyárak megszűnést. Azonban ez sem igaz. Mert a történtek azt mutatják, hogy a privatizációval egy tudatos országfosztás történt.

Erre mondják azt, nincs más hátra, mint előre!
Magunknak kell a kezünkbe venni saját érdekeink képviselését és megvalósítását, és az aktuális kormányra nyomást kell gyakorolni a fentiek szerint.  Továbbá követeljük meg a kormányzattól, hogy a külföldi termékektől, multiktól vonja meg a támogatást, ezt a pénzt fordítsa a hazai mezőgazdasági termelés és élelmiszer előállítás támogatására és minden lehető eszközt használjon fel ennek érdekében, valamint szigorúan felügyelje az árakat, a minőséget.

Szász Gerda – Szabad Riport Tudósító Iroda
forrás: magyar-termekek.blog.hu/ haon.hu/zipp.hu/trademagazin.hu

Reklámok
Galéria | Kategória: IRÁNYTŰ, MEGOLDÁSOK, Szász Gerda, SZERZŐK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s