Kinn az orosz vadonban: Kamcsatka

Kamcsatka minden szépsége dacára, nem ismer kegyelmet. Ez itt a hamisítatlan természet

Kamcsatka minden szépsége dacára, nem ismer kegyelmet. Ez itt a hamisítatlan természet

Orosz természetfilm sorozat, – magyar szinkronnal. – Második rész.

Eurázsia keleti végén, az észak- déli irányban elnyúló Kamcsatka-félsziget, a szélsőségek hazája. – Egyszerre a tűz és a jég, s a rövid nyári hónapokban a virágok és a nyüzsgő állatvilág birodalma.

A forró gejzírek körül olykor hihetetlenül egyedi mikroklíma alakul ki, páratlan élővilággal. Mintegy örök nyár, a télben…

Egészen addig, míg a mindig nyugtalan talaj meg nem mozdul…

Mert a félsziget, bár felbecsülhetetlen értékű ökológiai örökséget őriz, ma is folyamatosan alakul és megújul, aktív tűzhányóinak köszönhetően.

Ezen látványos díszletek között folyik az örök küzdelem a túlélésért, hiszen Kamcsatka minden szépsége dacára, nem ismer kegyelmet. Ez itt a hamisítatlan természet.

A filmben többek között láthatjuk a Kurill tó havas partján összegyűlt több száz sas vad párbajait, a “sasok harcát” – a bámulatosan ügyesen halászó medvéket, az üregeik előtt lábukat próbálgató nemrég született vörös róka kölyköket.

És a milliónyi cserfes madarat, túzokot, szárcsát, s nyáron a rengeteg virágot. No és a tűzhányókat. Kamcsatkán 29 aktív vulkán van.

Kamcsatka táplálékláncának alapja, az a 800 millió, ismétlem, 800 millió lazac, a világ össz’ lazacállományának majd a negyede, melyek minden évben a kamcsatkai félszigeten a Kurill tóban és a kisebb folyók felsőbb folyásaiban ívnak, s majd ezt követően elpusztulnak.

Nézzük hát ezt szép filmet erről a vad, de gyönyörű tájról, és lenyűgöző állatairól, – a jégen, a virágok közt, a gejzírek alatt, s a vulkánok árnyékában…

További részletek a filmből. Némelyik lenyűgöző kép:

A 'Gejzírek völgye' Kamcsatkán _ Részlet a filmből

A ‘Gejzírek völgye’ Kamcsatkán. (Részlet a filmből)

Kinn az orosz vadonban: Kamcsatka 2. (Részlet a filmből)

Kinn az orosz vadonban Kamcsatka 3 Részlet a filmből

Kinn az orosz vadonban Kamcsatka 4 Részlet a filmből

***

Kinn az orosz vadonban _ FilsorozatA természetfilm sorozatot ajánlja: Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda

Reklámok
Galéria | Kategória: Fort András, ZÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.