A zalai ügyészség nyomoz a szlovák ámokfutó ügyében

Zalaegerszeg, 2012. szeptember 18., kedd (MTI) – Zalaegerszegen tartják előzetes letartóztatásban azt a szlovák ámokfutót, akit júliusban két ország rendőrsége több mint 300 kilométeren át üldözött Székesfehérvártól a horvát-szlovén határig.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden megerősítette az MTI információját, amely szerint Zalában folyik ügyészségi nyomozás a 22 éves férfi ellen. A szóvivő elmondta: a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség folytatja a vizsgálatot, és a férfit augusztus eleje óta Zalaegerszegen tartják előzetes letartóztatásban.
Hozzátette: kétrendbeli hivatalos személy elleni erőszak, szintén kétrendbeli közúti veszélyeztetés, továbbá rongálás bűntettének gyanúja miatt nyomoznak a férfi ellen.

Az eset július 23-án este történt. A férfi egy szlovák rendszámú Skoda Fabiával az M7-es autópálya mentén, Székesfehérvár közelében 14 ezer forintért tankolt egy benzinkúton, de fizetés nélkül, nagy sebességgel elhajtott Horvátország irányába.
A menekülő autót a zalai rendőrök utolérték a szlovák kocsit, de a nagy sebességére és a többi közlekedő biztonságára tekintettel csak kísérték. Az autópályán megpróbálták lassításra bírni, de a sofőr “ráhúzta” a kormányt a rendőrautóra, hogy egérutat nyerjen.

Az ámokfutó a letenyei autópálya-átkelőhöz érve fékezés nélkül, a sorompót áttörve áthajtott Horvátországba, eközben a forgalmi sáv melletti ellenőrzőfülke oldalát és oldalsó üvegeit is betörte.
Az autó üldözését a határtól a horvát rendőrök folytatták, mert a sofőr ott sem állt meg, kocsijával a muracsányi (Gorican) fizetőkapu, majd Zágráb előtt, a Sveta Helena-i fizetőkapu fémsorompóját is áttörte. A horvát fővárost elkerülő autópálya-szakaszon átszáguldva egészen a horvát-szlovén határig, Breganáig jutott. A horvát-szlovén határon a kerítést áttörve egy oszlopnak ütközött, ott fogták el a horvát rendőrök. Két országon és több mint 300 kilométeren át hajtott a baleset bekövetkeztéig, de szerencsére senki nem sérült meg a történtek során.

MTI

Reklámok
Galéria | Kategória: BŰNÜGYEK, KÉK, Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.