CRI Recept: Fokhagymás csirke

Fokhagymás csirke

CRI – receptje

Remélem készen állnak egy kis főzőcskéhez. Biztosan lesznek olyanok önök között, akik csak szívesen hallgatják majd a receptet, mások pedig talán már elkésztették már a papírt és a tollat, hogy egy lejegyezhessék a mai műsor ajánlatának elkésztési módját.

Ezen az estén csirkét főzünk fokhagymával. Az ételhez egy egész csirkét, hegyes erős paprikát és sok foghagymát kell előkészítenünk. Szükség lesz még meg egy kis darab gyömbérre, egy fej hagymára, egy kevés cukorra és ecetre.

Először feldaraboljuk a csirkét apróra, körülbelül akkorára, mint a fokhagyma gerezdek. Tisztítsunk meg legalább 10 fokhagyma gerezdet, majd tegyük azokat egy evőcsészébe – színültig A gyömbért és a hagymát vágjuk szálaira, s ezzel máris megvannak az előkészületek.

Egy wokban melegítsünk kevés olíva olajat, tegyük bele a csirkedarabokat, majd folyamatosan kevergessük mind addig, amíg beisszák a csirkedarabok az olajat, és a hús teljesen kisül. Ezt követően tegyük a csirkedarabokat egy tálba. Újra öntsünk egy kevés olíva olajat a wokba, szórjuk bele a gyömbér és a hagyma szálakat, s kevergetve forrósítsuk fel. Amikor már érezzük a gyömbér és a hagyma illatát, a csirkedarabokat is adjuk hozzá, és kevergetve süssük tovább. Végül ez egy evőcsészényi fokhagymát tegyük bele, s ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, ecetet, erős paprikát és kevés kínai rizspálinkát is. Végezetül a wokot lefedjük, és kis lángon pároljuk az egészet körülbelül 6, 7 percig. Wekkor következik a kóstolás. Ha már puha, megfőtt a csirkehús, elzárjuk a tüzet és már tálalhatunk is. Jó étvágyat hozzá!

CRI – China Radio International

Reklámok
Galéria | Kategória: KAMRA, OTTHON | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.