A jövő kezdete

Az alábbi film, „A jövő kezdete”, melyet most megnézésre ajánlunk egyszerre vidám és szomorú.

Ám ilyen maga az élet is.

Elmondja, hogy adjuk tovább – akár csak 3 három embernek – a jót, amit kaptunk. Legyünk állhatatosak és higgyünk benne. A rendező (Mimi Leder) és az író (Catherine Ryan Hyde) nyomán egy csodálatos történetet láthatunk. A szereplők hitelesek és lenyűgöző alakítást nyújtanak; Kevin Spacey a tanár, Haley Joel Osment az ötletgazda fiú, és Helen Hunt az anya szerepében.

A film megtekintése után gondolatok ébrednek a nézőben.
Mi sem voltunk ettől mentesek.

Hogyan tehetjük jobbá élhetőbbé a világot, a szűkebb és tágabb környezetünket?
Ehhez rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre.
Minden probléma sajátossága határozza meg azt az eszközt, vagy eszközöket, mellyel a probléma leküzdhető.
Egyvalami azonban közös a változtatásban, ez pedig az elhatározás, mely azon a bizonyos néhány köbdeciméteren múlik. Azaz, minden a fejben dől el először.
A késztetés, az akarás, majd pedig a cselekvés is.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Fel kell tennünk a kérdést, hogy mit tehetünk mi magunk az áhított cél eléréséért. Ha erre nem találtuk meg a választ, akkor nem tettünk semmit.

Ha jobbá akarjuk tenni a világunkat, először is magunkon kell kezdeni a változtatást.
Magunkban kell meghozni az elhatározásokat, döntéseket, melyek a szükséges pro és kontra információk megszerzése, egybevetése és kiértékelése után születhetnek csak meg.
Ha magunk meggyőződtünk valamely dolog helyességéről és szükségességéről, akkor hiszünk is benne, s ha a hitünk megvan, akkor a kitartásunk is megvan. Ezután következhet csak mások meggyőzése és a tettek ideje.

Elkezdeni valami jót és mások számára hasznosat a saját feladatunk. A magunk jobbítása az első lépés a mások, a környezetünk és a világ jobbítása felé.

A jövő kezdete című film pontosan erről az elhatározásról, a hitről, annak megingathatatlanságáról szól.
És még valamiről.
Mert bár nem vagyunk egyformák, mégis vannak közös értékeink. A hangsúly pedig ezen van. A legtöbb ember legbelül vágyik arra, hogy jó legyen, hogy jót tegyen. De sokan ezt még magukban sem ismerik fel. A film épp ezért arról is szól, hogy a jó példa, a jó tett megállíthatatlanul életre kel és terjed. A meghozott áldozatok pedig nem gyengítik, épp ellenkezőleg erősítik, értékesebbé teszik.

E filmtől függetlenül is elmondhatjuk, ne féljünk jót cselekedni, higgyünk magunkban, és higgyünk az arra méltókban.

Szegedi Bori – Szabad Riport Tudósító Iroda

Reklámok
Galéria | Kategória: FILM, Szegedi Bori, SZERZŐK
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.