Videó: Tűrhetetlen találmányok

1997-ben, 5 évvel később ismét felkereste a Nézőpont Videóstúdió stábja a kutató csoportot, hogy megnézzék hogyan, hová fejlődtek találmányaik, milyen kutatási eredményeket értek el. Illetve mi történt 1992 óta. Ez a film az eltelt 5 év eredményeit, küzdelmét dolgozza fel. A helyzet azonban sok tekintetben nem változott azóta sem.

Ami kevés változást tapasztalunk az viszont szembeszökő, és pozitívnak egyáltalán nem nevezhető. Ez pedig az a mérhetetlen rombolás, ami a szellemi életben, az emberek lebutításában, irányíthatóvá tételében nyilvánult meg. Ám ennél még tovább is mennek. Ha veszélyesen jónak tűnik egy találmány, melyet nem tudnak megkaparintani a saját hasznukra, akkor nemcsak annak megvalósulását, gyártását szabadalmát gátolják meg, de akár magát a feltalálót is kivonják az élők sorából!
A magyar kutatók, feltalálók számára akik nem álltak be a sorba, úgy tűnik hazánkban továbbra sincs perspektíva. Hát még támogatás vagy megélhetési lehetőség. Nem véletlen, hogy a kirekesztett feltalálóink jó része saját erőből kénytelen finanszírozni kutatásait, és jól felszerelt laboratóriumok helyett, átalakított garázsban, sufniban kényszerül kísérleteinek végzésére.

Fehér Farkas – Szabad Riport Tudósító Iroda

Reklámok
Galéria | Kategória: Fehér Farkas, FILMTÁR, SZERZŐK, TUD-TECH
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.