Idegen fajok – Amikor az ember Istent játszik

155 emberi-állati hibrid embriót állítottak elő brit laboratóriumokban az elmúlt három évben.

A tudósok több mint 150 emberi-állati hibrid embriót hoztak létre a brit laboratóriumokban, arra hivatkozva, hogy számos betegség lehetséges gyógymódjának kutatásában ez segítség.

A bejelentését követően tudósok tanácsa már másnap figyelmeztetett, hogy ez olyan, mint a “Planet of the Apes” forgatókönyve, ahol túl messzire merészkedtek az emberi-állati kreatúrák megalkotásának munkájában.
Vigyázni kell, mert “A majmok bolygója” kísérletek, valóra váltják a sci-fi rémálmokat.

Az emberi ostobaságnak nincs határa

Egy kortes az orvosi kutatások ellen szólva azt mondta, hogy utálja, azokat a tudósokat, akik “csúfot űznek” a kutatásból.

A 2008-as brit Emberi Megtermékenyítési Embriológiai törvény bevezetése óta 155 olyan hibrid embriót állítottak elő, amely emberi és állati genetikai anyag keveréke.

Az így legalizált munka eredményeként különböző hibrideket hoztak létre, köztük egy állati tojást termékenyítettek meg emberi spermával; “cybrids”, emberi sejtmag beültetésével egy állati sejtbe „kimérákat” alkottak, amelyekben az emberi sejtek keverednek állati embriókban.

Eközben milliónyi embriót pusztul el abortusz miatt!!!!!!!

A tudósok szerint, ezen technikák felhasználhatóak az embrionális őssejt kutatás fejlesztésére, amely számos gyógyíthatatlan betegség kezelésére alkalmazható.

(Photo Source:Chinadaily.com)

Három labor van az Egyesült Királyságban – a King College London, a Newcastle Egyetem és a Warwick Egyetem – mely engedélyt kapott a fenti kutatások elvégezésére, a törvény hatályba lépését követően.
Most a finanszírozás hiánya miatt, a hibrid embriók kísérlete leállt, de a tudósok úgy remélik, hogy lesz még több ilyen munka a jövőben.

Lord Alton parlamenti kérdését követően derültek ki számok, adatok: a kutatóhely (a Warwick Egyetem), és hogy mekkorára nőtt az előállított emberi hibridek száma az elmúlt három évben.
Azt mondta: “Én érveltem a parlamentben az emberi-állati hibrid létrehozása ellen. Az egyik tudós, aki megjelent előttünk, igazolhatja, hogy etikai szempontból, soha nem lehet indokolt az eljárás, mert lejártat minket, mint országot. Ez “megcsúfolás”.
“A tudósok a kutatás minden szakaszát azzal indokolják, ha lehetővé teszik számukra ezt, meg fogják találni a módszert, mely minden, az emberiség által ismert betegséget meggyógyít. Ez az érzelmi zsarolás.

“A 80 kezelés és kúra, amelyet őssejtekkel végeztek, mind felnőtt őssejtek – nem embrionálisak. “Erkölcsi és etikai, valamint a tudományos és orvosi okok miatt sem működik”

Josephine Quintavalle, a Comment on Reproductive Ethics életvédő csoporttól, azt mondta: “Én meg vagyok döbbenve, hogy ez folyik, és mi nem tudunk róla semmit.”
“Miért tartották ezt a titokban? Ha ők büszkék arra, amit csinálnak, miért kell parlamenti kérdéseket feltenni, hogy ez napvilágra kerüljön?
“Az a baj, hogy a sok tudós, arra hivatkozik, hogy azért akarnak megtenni bizonyos dolgokat, mert kísérletezni szeretnének. Ez nem elég jó logika. “

Tesztközpont: Newcastle Egyetem egy másik, ahol az emberi-állati hibrid vizsgálata került sor.
A hét elején, vezető tudósok csoportja figyelmeztetett: “A majmok bolygója” kísérletekre. Azt kérték, az új szabályok akadályozzák meg, hogy a laboratóriumi állatok emberi tulajdonságokat kapjanak, például az intravénás emberi őssejtek a főemlősök agyába .

De a jelentés vezető szerzője, Robin Lovell-Badge professzor, (a Medical Research Council’s National Institute for Medical Research-től), azt mondta, a tudósok nem érintettek az emberi-állati hibrid embriók kezelésében, mert a törvény szerint,  ezeket meg kell semmisíteni 14 napon belül.

Azt mondta még, hogy az, az oka ezeknek kísérleteknek is, hogy jobban megértsük a korai emberi fejlődést, és módszereket dolgozzon ki a súlyos betegségek gyógyítására, valamint a tudósnak úgy érzelmi, mint erkölcsi kötelessége, hogy ezt a kutassa.
“Mindaddig, amíg van elegendő ellenőrzés – mint nekünk, ebben az országban – mi büszkék lehetünk, hogy a kutatásban részt veszünk.”

Ugyanakkor szigorúbb ellenőrzést kért a más típusú embriókutatásra, amelyben az állati embrióba ültetik be a kis mennyiségű emberi genetikai anyagot.

Az emberi-állati hibridek létrehozását más országokban is végzik, amelyek közül számos országban alig, vagy egyáltalán nincs szabályozás.

Daniel Martin és Simon Caldwel nyomán
Fehér Farkas – Szabad Riport Tudósító Iroda

Reklámok
Galéria | Kategória: Fehér Farkas, SZERZŐK, TUD-TECH
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.